Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hingisová zvládla návrat výborne. Aj vďaka Hantuchovej

Myšlienku na návrat nosila v hlave už niekoľko rokov. Keď v tejto sezóne začala Martina Hingisová trénersky spolupracovať s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou, dozrelo v nej presvedčenie zahrať si ešte raz tenis na vrcholnej úrovni.

01.08.2013 09:21
Martina Hingisová Foto: ,
Dobrá nálada sprevádzala prvý spoločný zápas Martiny Hingisovej a Daniely Hantuchovej.
debata

Dôležité však bolo aj to, že si našla výbornú spoluhráčku do štvorhry.

"Daniela Hantuchová je skvelá tenisová partnerka. Ten náš prvý spoločný zápas odohrala úžasne. Ja som to len udržiavala,“ smiala sa Hingisová po víťaznom comebacku.

Na turnaji WTA v americkom Carlsbade zvíťazili Hantuchová s Hingisovou v 1. kole nad nemecko-chorvátskou dvojicou Julia Görgesová, Darija Juraková 6:1, 6:1. Za 52 minút bolo po zápase. A pritom ich súperky sa minulý týždeň prebojovali až do finále na turnaji v Stanforde, čiže žiadna druhá liga.

„Bol to pre nás dobrý test. Spôsob, akým sme zvíťazili, nám dáva nádej na dobré výsledky do ďalších týždňov,“ cituje Hantuchovú agentúra AP. "Je to zvláštne, keď sa ma pýtate, či mám natrénované. Cítim sa veľmi dobre a štvorhru nejako špeciálne trénovať netreba. Verím, že to pôjde takto aj naďalej. Teším sa na toto leto,“ vravela zámorským novinárom Hingisová.

Objatie po premenenom mečbale. Foto: SITA/AP, Chris Carlson
Carslbad Open Tennis Objatie po premenenom mečbale.

Tridsaťdvaročná košická rodáčka má v pláne odohrať po boku Hantuchovej ešte štyri turnaje vrátane newyorských grandslamových US Open na prelome augusta a septembra. Trúfa si aj na dvojhru?

"V tomto momente určite nie. Je to úplne niečo iné ako štvorhra, na dvojhru treba naozaj trénovať a po ťažkom zápase už moje telo pomalšie regeneruje. Vo Svetovej lige tímov hrávam aj dvojhry a je to veľmi náročné, hoci len na jeden víťazný set,“ vysvetlila Hingisová pre server Ženskej tenisovej asociácie.

Skvelá Švajčiarka získala počas kariéry 43 turnajových titulov vo dvojhre a ďalších 37 vo štvorhre. V oboch hlavných "disciplínach“ tenisu bola aj svetovou jednotkou. Z grandslamových turnajov má päť triumfov v singli a deväť v debli. Na hlavnom ženskom okruhu si naposledy predtým zahrala v roku 2007 na turnaji v Pekingu.

debata chyba