Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková je vo finále. Odplatí Radwanskej prehru zo Sydney?

Dominika Cibulková si zahrá o turnajový titul v americkom Stanforde. Slovenská tenistka si v semifinále poradila s Rumunkou Soranou Cirsteovou presvedčivo 6:4, 6:0 a po Moskve 2011 a Carlsbade 2012 má na dosah tretí turnajový titul kariéry.

28.07.2013 07:27
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulkova má dôvod na radosť. V Stanforde si zahrá o turnajový titul.
debata

"Bolo tam veľa tesných výmen, ktoré som získala na svioju stranu. Zápas som zvládla výborne a veľmi sa teším z postupu do finále,“ cituje 24-ročnú Slovensku server Ženskej tenisovej asociácie.

Cibulková (25. v rebríčku WTA) prvý raz vzala Cirsteovej (32.) podanie v siedmej hre prvého setu a keďže to svoje nestratila ani raz v celom zápase, suverénne zvíťazila. V druhom sete uštedrila súperke nepopulárneho „kanára“. Z desiatich možností na brejk využila slovenská hráčka štyri, zatiaľ čo o rok mladšia Rumunka zo šiestich ani jednu. To bola kľúčová štatistika zápasu.

"Ja som mala v prvom sete len jeden brejkbal a využila som ho. Bol to veľmi dôležitý moment. Rovnako aj to, že som si držala svoje podanie. V druhom sete som pokračovala vo výkone z toho prvého a súperke už toho veľa nefungovalo,“ dodala Cibulková.

Zverenka fedcupového kapitána Mateja Liptáka má vo finále dvojhry na turnajoch WTA bilanciu dve víťazstvá – päť prehier. Jej finálovou súperkou v Stanforde bude Poľka Agnieszka Radwanská. Svetová štvorka a víťazka 12 turnajov v semifinále bez väčších problémov prešla cez Američanku Jamie Hamptonovú 6:3, 6:2.

Agnieszka Radwanská útočí na 13. turnajový... Foto: SITA/AP, George Nikitin
Radwanská Agnieszka Radwanská útočí na 13. turnajový titul kariéry.

Staršia zo sestier Radwanských vyhrala nad Cibulkovou všetky štyri vzájomné zápasy. Ten posledný v januári tohto roku vo finále v Sydney zdrvujúco 6:0, 6:0. Odvtedy si ani jedna z týchto hráčok nezahrala vo finále, až teraz v Stanforde.

"Súperku som v prvých šiestich hrách tlačila, ale nezískala som ani jednu z nich. Keď som prehrávala 0:6 a 0:3, vravela som si – musíš dať aspoň jeden gem, ale nepodarilo sa. Bolo to naozaj zlé,“ vrátila sa Cibulková k pokazenému finále v úvode sezóny.

Radwanská pri spomienke na Sydney pre AP podotkla: "Nečakala som, že to finále bude práve také. S pribúdajúcim časom bola súperka čoraz viac frustrovaná. Ale nemyslím si, že niečo podobné sa môže zopakovať.“

Cibulková vo finále turnajov
Amelia Island 2008
Montreal 2008
Linz 2011
Moskva 2011 (celkové víťazstvo)
Barcelona 2012
Carlsbad 2012 (celkové víťazstvo)
Sydney 2013
Stanford 2013

debata chyba