Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková útočí na turnajový titul v Stanforde

Dominika Cibulková je v semifinále tenisového turnaja v Stanforde. Lepší výsledok dosiahla naposledy v januári v Sydney, kde si zahrala vo finále.

27.07.2013 08:41
Dominika Cibulková, tenis, Moskva, Pohár federácie Foto: ,
Dominika Cibulková má zatiaľ v Stanforde dôvod na úsmev.
debata

Teraz v Kalifornii jej stačí vyhrať dva zápasy a získa tretí titul na hlavnom ženskom okruhu v kariére (doteraz Moskva a Carlsbad).

Vo štvrťfinále si Cibulková poradila s nepríjemnou Poľkou Urszulou Radwanskou 7:5, 6:3. V súboji nasadenej trojky so sedmičkou viedla 24-ročná Slovenka nad mladšou sestrou svetovej štvorky Agnieszky v prvom sete už 5:1, ale potom sa jej strojová hra zadrhla. Súperka vyrovnala na 5:5 a pri podaní slovenskej hráčky viedla 30:0. Cibulková však náročnú koncovku zvládla a potom ovládla aj druhý set.

„Do stavu 5:1 som hrala výborne. Ona je hráčka, ktorá čaká na chyby a využíva silu súperky. Dovtedy som jej agresívnou hrou nedala šancu, ale zrazu som si pomyslela, že ten set mi už nejako daruje. Vyrovnala na 5:5 a až potom som sa vrátila k svojej nátlakovej hre. V druhom sete som hrala svoje údery viac k čiaram a ona už tak nevedela čítať moju hru,“ cituje Cibulkovú server WTA Tennis.

Radwanská sa po zápase sťažovala, že nebola celkom fit. V druhom sete si za stavu 2:1 natiahla sval blízko pravého členka. „Pocítila som bolesť a už som sa tak dobre nemohla pohybovať,“ priznala 23-ročná Poľka pre AP.

Súperkou Cibulkovej v semifinále na prvom turnaji z letnej americkej série na tvrdých povrchoch bude Rumunka Sorana Cirsteová. Nasadená päťka zdolala vo štvrťfinále Bielorusku Oľgu Govorcovovú hladko 6:3, 6:2. Slovenka vedie nad Rumunkou vo vzájomnej bilancii 2:1, ale prehru utŕžila vlani práve na turnaji v Stanforde.

„Obľubuje rýchle povrchy, výborne podáva a dobre returnuje. Musím sa pripraviť na rýchly zápas, v ktorom chcem využiť skúsenosti z predchádzajúcich našich stretnutí,“ vravela Cibulková o súperke pred sobotňajším semifinále.

debata chyba