Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lisická si zgustla na Estónke Kanepiovej, stretne sa s Radwanskou

Po hodoch bolenie brucha? V prípade Nemky Sabine Lisickej ani náhodou. Necelých 24 hodín po najväčšom triumfe svojej kariéry a vyradení svetovej jednotky Sereny Williamsovej si poradila aj s Estónkou Kaiou Kanepiovou a po dvoch rokoch postúpila do semifinále Wimbledonu.

02.07.2013 16:36 , aktualizované: 21:03
Wimbledon, Lisická Foto: ,
Sabine Lisická postúpila už do semifinále.
debata

"Na londýnskej tráve som bola už trikrát vo štvrťfinále a to sa prejavilo. Som rada, že som sa dokázala skoncentrovať po veľkom zápase so Serenou,“ komentovala 23-ročná Nemka.

V semifinále to bude takmer čisto poľský súboj. Dcéra poľských emigrantov Lisická nastúpi proti Krakovčanke Agnieszke Radwanskej, ktorá v Londýne mieri za obhajobou finále. Nasadená štvorka si vo štvrťfinále poradila so šestkou žrebu, Číňankou Na Li 7:6 (5), 4:6, 6:2. V treťom sete som zabojovala. Som šťastná, lebo to bolo ťažko vybojované," vravela 24-ročná Radwanská pre BBC.

Zostávajúce dve semifinalistky sú Francúzka Marion Bartoliová a Belgičanka Kirsten Flipkensová. Zatiaľ čo 28-ročná Bartoliová si pred šiestimi rokmi zahrala na Wimbledone vo finále, pre o rok mladšiu Flipkensovú je prvé grandslamové semifinále vrchol doterajšej kariéry. Belgičanka nečakane vyradila Češku Petru Kvitovú, ktorá triumfovala na najslávnejšom turnaji pred dvoma rokmi.

Fakty z Wimbledonu

Dvojhra žien – štvrťfinále:
Agnieszka Radwanská (Poľ.-4) – Na Li (Čína-6) 7:6 (5), 4:6, 6:2
Kirsten Flipkensová (Belg.-20) – Petra Kvitová (ČR-8) 4:6, 6:3, 6:4
Marion Bartoliová (Fr.-15) – Sloane Stephensová (USA-17) 6:4, 7:5
Sabine Lisická (Nem.-23) – Kaia Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3

Dvojice v semifinále dvojhry žien:
Sabine Lisická (Nem.-23) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-4)
Marion Bartoliová (Fr.-15) – Kirsten Flipkensová (Belg.-20)

debata chyba