Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odložila maturity a teší sa z postupu do hlavnej súťaže

Prvý raz je v Paríži medzi ženami a hneď zvládla kompletnú kvalifikáciu. Osemnásťročná tenistka Karolína Schmiedlová si zahrá na Roland Garros v hlavnej súťaži. Tri víťazné zápasy odohrala talentovaná Košičanka vo veľkom štýle. Američanke Cohenovej, Japonke Narovej a Ruske Kudriavcevovej nepovolila ani set.

27.05.2013 09:00
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

"Nebolo to také ľahké, ako vyzerajú výsledky. V zápasoch s Cohenovou a Narovou využila to, že už s týmito súperkami hrala a zvíťazila nad nimi. Nad Japonkou nedávno v Trnave tesne dvakrát 7:6. Kudriavcevovú sme nepoznali a začiatok jej nevyšiel. V prvom sete prehrávala 1:4, ale potom nastal obrat. Spresnila hru, prestala robiť chyby. Súperka znervóznela, zatiaľ čo Kája sa uvoľnila. Zvládla to výborne, tešíme sa,“ vravel do telefónu Schmiedlovej tréner Milan Martinec. Osobitne vyzdvihuje, že jeho zverenka si vedela poradiť aj s náročnými podmienkami, ktoré vládli na parížskych kurtoch v areáli Rolanda Garrosa počas celej kvalifikácie.

"Bolo chladno, vo finále kvalifikácie iba 8 stupňov a navyše aj mrholilo. Antuka bola blatistá, ale Kaja sa výborne prispôsobila. Od momentu, keď začala otáčať zápas, bola zrazu sviežejšia, istejšia v úderoch a aj lepšia na nohách. Zvíťazila zaslúžene,“ podotkol Martinec.

Úspešná kvalifikácia na Roland Garros je zúročením solídnej formy na antuke, ktorá u Schmiedlovej trvá už mesiac a pol od postupu do 2. kola hlavnej súťaže na turnaji WTA v Katoviciach. Do Paríža však vôbec nemusela vycestovať, keďže ako študentka gymnázia mala minulý týždeň riadny maturitný termín.

"Jej otec šiel za riaditeľom školy a dohodli sa, že zmaturuje až v septembri. Karolína veľmi túžila po postupe do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji. Pri prvom pokuse v januári v Austrálii sa jej to nepodarilo,“ opisoval tréner.

Schmiedlová je jednou zo šiestich Sloveniek v hlavnej súťaži v Paríži. Súboj 1. kola odohrá až zajtra, hoci kvalifikačné finále mala na programe už v piatok. Jej súperkou bude Belgičanka Yanina Wickmayerová, ktorá sa ešte do minulého týždňa pripravovala pod vedením slovenského trénera Vladimíra Pláteníka.

"Poznáme ju dobre. Trénovali sme spolu v Bratislave a videli som ju aj hrať zápas začiatkom roka v Aucklande proti Magde Rybárikovej. Je to hráčka, ktorá už má čosi za sebou, ale nie je to nezdolateľná súperka. Myslím si, že Kaja sa nemá čoho obávať. Môže sa uvoľniť a zahrať si dobrý tenis,“ tvrdil tréner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba