Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kučová urobila radosť svojmu fanklubu v Paríži

Nestáva sa často, aby slovenská tenistka zmietla svoju súperku z kurtu na grandslamovom turnaji. Na parížskej antuke v areáli Rolanda Garrosa sa síce hrá len kvalifikácia, ale Zuzana Kučová a Karolína Schmiedlová do nej vstúpili nad očakávanie.

22.05.2013 19:29
Zuzana Kučová Foto: ,
Na archívnom zábere slovenská tenistka Zuzana Kučová.
debata

Staršia zo sestier Kučových má 30 rokov, rebríček WTA ju eviduje mimo najlepšej tisícky a pomaly končí profesionálnu kariéru. V parížskej kvalifikácie hrá len vďaka chránenému renkingu, ale začala excelentným víťazstvom nad 155. hráčkou sveta, Chorvátkou Terezou Mrdežovou suverénne 6:2, 6:0. Od stavu 2:2 v prvom sete neprehrala ani jednu hru, v druhom sete prehrala len dva fiftíny, ktoré nevyriešila dvojchyba. Zápas sa hral len 67 minút.

"Som veľmi šťastná, že som si to užila a hrala bez kŕča, ktorý ma v minulosti na grandslamoch trápil. Mám tu svoj malý fanklub, tak som šťastná, že som mu urobila radosť,“ vravela spokojná víťazka.

Kučová si zahrala v hlavnej súťaži na Roland Garros zatiaľ iba v roku 2004. Teraz si to môže zopakovať po 9 rokoch, ale musí prekonať ešte dve prekážky. Tou prvou bude už dnes 19-ročná Američanka Jessica Pegulová, 124. vo svetovom rebríčku. "Nepoznám ju, takže neviem, čo ma bude čakať,“ dodala Kučová.

Iba 18-ročná talentovaná Karolína Schmiedlová zdolala v 1. kole kvalifikácie Američanku Juliu Cohenovú 6:1, 6:2 a pripísala si prvý víťazný zápas v ženskej kategórii na grandslamovom turnaji. Vo štvrtok bude bojovať o postup do 3. kola proti Japonke Kurumi Narovej.

V hre o postup do hlavnej súťaže zostal aj Pavol Červenák, ktorého vo štvrtok čaká zápas 2. kola kvalifikácie proti Paulovi Capdevillovi z Čile. V 2. kole neuspel Jozef Kovalík, ktorý podľahol nasadenej trojke, Belgičanovi Stevovi Darcisovi 3:6, 5:7. Andrej Martin sa lúčil ešte v 1. kole.

Šesť Slovákov má už istú účasť na parížskom antukovom superturnaji s dotáciu 21,017 mil. eur, ktorého hlavná súťaž sa začne už v nedeľu. Dominiku Cibulkovú, Magdalénu Rybárikovú, Danielu Hantuchovú a Janu Čepelovú plus mužské duo Martina Kližana a Lukáša Lacka posunulo medzi 128 najlepších postavenie v rebríčku.

Paríž bude bez Murraya a Del Potra
Na Roland Garros sa nepredstavia dvaja tenisti z najlepšej svetovej desiatky. Brit Andy Murray a Argentínčan Juan Martín Del Potro budú tento rok chýbať pre zranenia. Svetovú dvojku Murraya vyradil z hry o antukového šampióna boľavý chrbát a svetová sedmička Del Potro sa sťažoval na bronchiálnu astmu. „Je mi ľúto, že musím vynechať turnaj, ktorý som vždy túžil vyhrať,“ cituje Del Potra spravodajský web ultimahora.com.

debata chyba