Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky sú skúsené a vyrovnané, tvrdí ruský kapitán

Po deviatich rokoch sa ruské tenistky vrátili do Športového komplexu Krylatské v Moskve, kde sa v novembri 2004 stali prvý raz víťazkami Pohára federácie.

17.04.2013 06:00
cibulkova, hantuchova Foto:
Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou.
debata (1)

Súperky z Francúzska vtedy zdolali v dramatickom stretnutí 3:2. Teraz sa na tom istom mieste počas najbližšieho víkendu budú snažiť vyradiť Slovenky z boja o finále. Iba taraflexový koberec nahradili antukou.

"Boli to veľké emócie a epochálny zápas. Vere Zvonarevovej umrela babička, a predsa nastúpila s Myskinovou na záverečnú štvorhru. V emocionálnom vypätí zvíťazila v zápase, o ktorom sa zvykne hovoriť, že ho nie je možné zvládnuť,“ spomínal kapitán Šamiľ Tarpiščev na včerajšom stretnutí s novinármi v Moskve.

Tarpiščev je unikátna postava svetového tenisu. Prezident Ruskej tenisovej federácie a člen Medzinárodného olympijského výboru už roky sedí ako kapitán na oboch stoličkách – šéfuje mužom v Davisovom pohári a ženám v Pohári federácie. A je strojcom všetkých ruských úspechov v dvoch najpopulárnejších tímových súťažiach. A čo si myslí o slovenských súperkách?

„Je to kvalitné a vyrovnané družstvo. Majú viacero skúsených hráčok a proti takým sa nehrá ľahko. Musíme sa dobre pripraviť,“ krátko zhodnotil 65-ročný funkcionár a tréner, ktorý vedie fedcupový tím Ruska nepretržite od roku 2000.

Tarpiščev v utorok vysvetľoval aj dôvod, prečo v jeho zostave chýba dvojnásobná grandslamová šampiónka a bývalá svetová dvojka Svetlana Kuznecovová.

„Ospravedlnila sa z účasti na tomto stretnutí, lebo sa chce dobre pripraviť na ďalšie turnaje, aby nazbierala body do rebríčka. Po dlhšom hernom výpadku je až na 42. mieste a chce ísť hore. Je to v jej rozpoložení logické vysvetlenie a my to chápeme,“ cituje Tarpiščeva portál Čempionat.

1 debata chyba