Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková v Sydney sfúkla z kurtu Češku Kvitovú

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Apia International Sydney v Sydney nad Češkou Petrou Kvitovou suverénne za 65 minút dvakrát 6:1.

06.01.2013 11:23
Australia Sydney International Tennis Foto:
Dominika Cibulkova po víťaznom zápase nad Češkou Petrou Kvitovou na turnaji v Sydney.
debata (9)

V úvodnej časti získala Cibulková všetky gemy od stavu 1:1 (v otváracej hre odvrátila brejkbal), v druhom sete predviedla priebežný obrat z 0:1. Už má istotu 60 bodov do renkingu a 9340 dolárov. Cibulková znížila proti o rok mladšej 8. hráčke renkingu a wimbledonskej šampiónke 2011 Kvitovej v bilancii zo vzájomných duelov na 1:4. Naposledy ťahala za kratší koniec predvlani v októbri vo finále v Linzi (4:6, 1:6).

„Hrala som veľmi zle a želám si, aby som vedela, čo k tomu viac povedať, lenže ja netuším,“ skonštatovala Kvitová a dodala: „Momentálne neoplývam sebavedomím, ale už sa teším na grandslamové podujatie a dúfam, že v Melbourne mi to pôjde oveľa lepšie.“ Naopak, Slovenka žiarila spokojnosťou: „Hrala som super od začiatku až do konca, podržal ma servis. Dostala som Petru pod tlak a nútila som ju k chybám.“

Sprievodnou pikantériou tohto duelu bol fakt, že 23-ročnú Bratislavčanku Cibulkovú trénersky vedie kapitán fedcupovej reprezentácie SR Matej Lipták, v minulosti kouč jej súperky. Pätnástka svetového rebríčka Cibulková si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s Ruskou Jekaterinou Makarovovou (20.), takže znova bude čeliť ľaváčke. Tentoraz pri priaznivej bilancii 1:0 zásluhou vlaňajšieho víťazstva 2:6, 6:4, 6:2 na Kremeľskom pohári v Moskve.

Dvojhra – 1. kolo: Dominika Cibulková (SR) – Petra Kvitová (ČR-5) 6:1, 6:1 za 65 minút

9 debata chyba