Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Cibulkovej nedostanem nič zadarmo, vraví Austrálčanka

Cibulková alebo Stosurová? Slovensko-austrálsky súboj o postup do semifinále na Roland Garros zrejme pred turnajom čakal málokto.

05.06.2012 08:00
Samantha Stosurová Foto:
Samantha Stosurová už bola na parížskej antuke vo finále.
debata

Potvrdzuje to aj 28-ročná svetová šestka, ktorá čakala za súperku svetovú jednotku Viktoriu Azarenkovú. Ibaže ambiciózna Slovenka to nedopustila a šampiónku Australian Open vyprevadila z parížskej antuky s výsledkom 6:2, 7:6 (4).

„Tenis je občas zradný. Pôvodne som mala nastúpiť proti hráčke, s ktorou som v šiestich zápasoch neuhrala ani set. Teraz sa to celé komplet otočilo a ja budem favoritka. Nečaká ma však prechádzka parkom ani nič podobné. Hráčka, ktorá zrušila Azarenkovú, mi asi nič nedá zadarmo,“ cituje Stosurovú The Age.

Svalnatá Austrálčanka zostala najvyššie nasadenou hráčkou vo svojej polovici pavúka. Už v zárodku však krotí možnú eufóriu, že sa jej otvorila cesta do finále. „Byť favoritkou na antuke nič neznamená. Pozrite sa na to, ako dopadli Azarenková, Radwanská, či Serena Williamsová, ktorá prehrala hneď v 1. kole. Ten postup si treba poctivo uhrať,“ vravela bývalá svetová jednotka vo štvorhre.

Niekdajší skvelý austrálsky tenista Wally Masur tvrdí, že Stosurová má zbrane, ktorými by mala Cibulkovú udržať na dištanc. ,,Keď zatočí svoje podanie von z kurtu s vysokým odskokom, 160 cm vysoká súperka bude mať s tým veľký problém," tvrdí spolukomentátor stanice Fox Sport. Zároveň upozorňuje, že Cibulková je bojovníčka, ktorá sa nerada vzdáva. ,,Možno má menej účinné podanie, ale zo základnej čiary je v úderoch veľmi istá. Nerobí jej problém chodiť si pre loptičky a zakončovať z pripravených pozícií," dodáva Masur.

Stosurovej tréner David Taylor vidí ako najväčšiu zbraň svojej zverenky ničivý forhend. ,,Ak sa nad tým zamyslím, nebolo veľa hráčok v histórii s ťažším topspinovým forhendom ako má Sam. Jeho prednosť nie je v rýchlosti, ale v tom, že je variabilný, účinný a ťažko sa naň odpovedá," povedal pre The Australian.

Bývalý Cibulkovej kouč Vladimír Pláteník vraví, že na Stosurovú by mohla platiť hra do bekhendu, ktorý si často obieha. „Má ho oveľa slabší ako forhend, ale teraz na ňom v tíme popracovali a hrá ho už lepšie. Záleží na tom, ako bude podávať, aj na tom, ako si bude veriť. Ona je typ hráčky, ktorá sa vie psychicky zložiť,“ podotkol Pláteník.

Cibulková a Stosurová sa doteraz stretli na kurte len raz. V roku 2009 na tvrdom povrchu v Stanforde zvíťazila Austrálčanka 6:4, 6:3. „Toto bude úplne iný zápas. Pôjde v ňom o grandslamové semifinále a to netreba ďalej rozvádzať,“ zakončila predzápasové špekulácie Stosurová.

Hrať sa bude na hlavnom parížskom dvorci Philippa Chatriera na úvod utorkového programu od 14.00.

debata chyba