Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová pridala po dráme tretí bod, tenistky sú po roku opäť svetové

Splnili španielsku misiu. Slovenské tenisové reprezentantky si po roku znovu vybojovali účasť medzi elitou Pohára federácie. V Marbelle vyhrali nad Španielkami 3:2 a v budúcom roku sa predstavia v osmičke najlepších tímov na svete.

22.04.2012 13:45 , aktualizované: 20:11
Tenis, fedcup Foto:
Radosť slovenského fedcupového tímu.
debata (1)

Istotu víťazstva mali Slovenky už po dvojhrách, keď viedli rozhodujúcim rozdielom 3:1. Ich ambície v slnečnej Andalúzii napĺňala najmä Dominika Cibulková. Proti domácim špecialistkám na antuku vybojovala dva singlové body. „V oboch súbojoch som proti Španielkam ukázala, že v dôležitých momentoch viem zahrať aktívne a agresívne. Sama som si to uhrala a veľmi si to cením. Zvládla som to výborne,“ povedala Cibulková po svojom vystúpení v Marbelle.

Daniela Hantuchová v sobotu síce nečakane prehrala so Solerovou-Espinosovou, ale v nedeľu sa proti Domínguezovej-Linovej vyhrabala zo zložitých situácií a v jednom zo svojich klasických trojsetových maratónov opäť raz uspela. Tridsaťjedenročnú súperku aj napriek zdravotným problémom s členkom uštvala za 2:44 h 0:6, 7:6 (4), 6:4. V druhom sete viedla 4:0, prehrávala 4:5, ale nakoniec sa radovala v náručí kapitána Liptáka a Cibulkovej. Dala si pekný darček k dnešným 29. narodeninám.

Daniela Hantuchová v objatí kapitána Mateja... Foto: TASR
Hantuchová, Lipták Daniela Hantuchová v objatí kapitána Mateja Liptáka.

„Sama neviem, ako som to vlastne vyhrala. Bolo to naozaj hrozne ťažké, pretože som bojovala nielen so súperkou, ale aj so zranením. Hrala som kvázi na jednej nohe. Dala som do toho všetko a som veľmi rada, že sme nazad vo svetovej skupine, kam jednoznačne patríme,“ tvrdila po dôležitom obrate Hantuchová pre RTVS.

Slovenky už poznajú okruh možných súperiek na štvrťfinálové 1. kolo (9. – 10. februára 2013). Patria doň semifinalistky Fed Cupu 2012 Česko, Taliansko, Srbsko a Rusko, resp. tímy úspešné v ďalších zápasoch o svetovú skupinu: USA, Japonsko a Austrália. O výhode domáceho prostredia by v prípade USA aj Talianska rozhodol dodatočný žreb. Slovenské tenistky by určite hrali v Česku alebo Rusku na základe pravidla o reciprocite

„Na čo má toto družstvo? Možno aj na celkové víťazstvo. Je to šport a stať sa môže všeličo. My však chceme stále vyhrávať,“ vravel do mikrofónu RTVS vedúci slovenskej výpravy v Marbelle Ľubomír Páleník.
.

ŠPANIELSKO – SLOVENSKO 2:3
(Marbella, Club de Tenis Puente Romano, antuka vonku)

Sobota
Lourdes Domínguezová-Linová – Dominika Cibulková 3:6, 0:6 za 79 minút (45, 34)
Silvia Solerová-Espinosová – Daniela Hantuchová 7:6 (5), 6:4 za 120 minút (66, 54)
Nedeľa
Silvia Solerová-Espinosová – Dominika Cibulková 4:6, 4:6 za 111 minút (60, 51)
Lourdes Domínguezová-Linová – Daniela Hantuchová 6:0, 6:7 (4), 4:6 za 164 minút (31, 75, 58)
Nuria Llagosterová-Vivesová, Arantxa Parrová-Santonjová – Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová 6:0, 6:7 (7), 6:3 za 133 minút

1 debata chyba