Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorhra len kozmeticky upravila výsledok. Slovensko - Česko 2:3

Slovenské tenistky prehrali s Češkami v 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie reprezentačných družstiev 2:3. Postupový bod hostiek získala v úvodnej dvojhre nedeľňajšej časti programu Petra Kvitová. V súboji jednotiek oboch tímov zvíťazila nad Danielou Hantuchovou za 68 minút 6:4, 6:2. V oboch setoch si vypracovala náskok 4:0 a dokázala z neho ťažiť.

06.02.2011 13:03 , aktualizované: 18:32
Petra Kvitová, Lucie Šafářová Foto:
Radosť na českej strane v podaní dua Petra Kvitová, Lucie Šafářová (vpravo).
debata (12)

„Pocitovo to síce z mojej strany bolo lepšie ako včera, ale Peťa je v brutálnej forme. Najväčšiu šancu som mala v úvode druhého setu. Namiesto 0:3 to vtedy pokojne mohlo byť 2:1, potom som sa však trošku opustila. Bolo tam odhodlanie aj taktika, ale nedokázala som to na kurte zrealizovať. Momentálne mi chýba sebavedomie, viackrát som spanikárila. Keď si aj vypracujem šance, možno chcem až príliš. Musím sa s tým však vyrovnať – dúfam, že sa to čoskoro zmení,“ povedala Daniela Hantuchová v prvej reakcii na kurte.

Petra Kvitová zabezpečila pre český tím dva z troch postupujúcich bodov, na pozápasovej tlačovej konferencii neskrývala radosť z postupu do semifinále PF 2011: „Veľmi nás teší, že sme vyhrali. Ja i Lucka sme do Bratislavy prišli v dobrej forme a napokon sme to zvládli. Aj proti Daniele som začala dobre už od úvodu a udržala som si sústredenie až do konca.“

Daniela Hantuchová medzi českými vlajkami. Foto: SITA
Daniela Hantuchová Daniela Hantuchová medzi českými vlajkami.

V sobotu vo vypredanej 4-tisícovej Sibamac aréne NTC najprv Hantuchová prehrala s Luciou Šafářovou 5:7, 1:6 a následne Dominika Cibulková podľahla Kvitovej 2:6, 3:6.

O prvý bod Slovenska sa postarala debutantka v tejto súťaži Jana Čepelová, ktorá nahradila Dominiku Cibulkovú. Vďaka veľmi sympatickému výkonu senzačne prekonala jednoznačne favorizovanú Luciu Šafářovú. Súperka odstúpila po 95 minútach za stavu 4:6, 7:6 (5) z pohľadu Slovenky.

Jana Čepelová. Foto: SITA
Jana Čepelová Jana Čepelová.

O ďalšie prikrášlenie výsledku sa v záverečnej štvorhre postarali Jana Čepelová s Magdalénou Rybárikovou, ktoré nečakane zvíťazili nad Květou Peschkeovou a Barborou Záhlavovou-Strýcovou za 124 minút 6:1, 4:6, 7:6 (4). Nevypomstilo sa im, že v druhom sete premrhali náskok 4:3 s brejkom. V tretej časti si Slovenky dvakrát vytvorili náskok brejku (2:1 a neskôr 3:2), napokon sa však presadili až v „lotérii“, v ktorej unikli na 4:0 a koncovku už zvládli. Rybáriková, ktorá priamym bodom z podania premenila druhý mečbal, má po nedeli v debli vo Fed Cupe bilanciu 6:1.

Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová počas... Foto: SITA
Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová počas štvorhry.

Češky zvýšili v bilancii zo vzájomných stretnutí na 4:0. Nadviazali na tesný úspech 3:2 dosiahnutý vo februári 2008 v Brne. V slovenskej metropole sa presadili už v rokoch 2000 (vtedy pri inom formáte tejto súťaže 2:1) a 2007 (hladko 5:0). Medzi najlepšími štyrmi si 16. – 17. apríla zmerajú sily s Belgickom, pričom znova nebudú mať výhodu domáceho prostredia.

Držiteľky trofeje zo sezóny 2002 Slovenky sa v spomenutom aprílovom termíne predstavia v dueli o elitnú osmičku ročníka 2012. Súpera spoznajú v stredu 9. februára, žreb sa uskutoční v Londýne.

SLOVENSKO – ČESKO 2:3 – konečný výsledok, Česko postúpilo do semifinále
(Bratislava, Sibamac aréna NTC, tvrdý povrch Latex-Ite v hale)

Sobota:
Daniela Hantuchová – Lucie Šafářová 5:7, 1:6 za 89 minút (53, 36)
Dominika Cibulková – Petra Kvitová 2:6, 3:6 za 78 minút (32, 46)
Nedeľa:
Daniela Hantuchová – Petra Kvitová 4:6, 2:6 za 68 minút (35, 33)
Jana Čepelová – Lucie Šafářová 4:6, 7:6 (5) skreč – Šafářová po 95 minútach odstúpila pre problémy s pravým stehnom
Jana Čepelová, Magdaléna Rybáriková – Květa Peschkeová, Barbora Záhlavová-Strýcová 6:1, 4:6, 7:6 (4) za 124 minút

Daniela Hantuchová.
Na podaní Daniela Hantuchová.
+25Lucie Šafářová.
12 debata chyba