Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Lipták: Veril som, že to takto dopadne

Slovenský fedcupový tím v najkratšom možnom čase rozhodol o svojom víťazstve nad Čínou v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny ročníka 2010. Po sobotňajších triumfoch Daniely Hantuchovej aj Dominiky Cibulkovej nad svojimi súperkami nezaváhala v prvom nedeľňajšom zápase 20-ročná Bratislavčanka Cibulková a víťazstvom nad Šuai Čang 6:4, 6:1 získala rozhodujúci tretí bod pre Slovensko.

07.02.2010 17:18
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková s trénerom Matejom Liptákom.
debata

„Nedeľňajší Dominikin zápas bol asi najdramatickejší zo všetkých. Nebolo to pocitom tlaku toho, že musí získať bod. Vedela, že máme v zálohe Danielu, ktorá v sobotu hrala skvele. Skôr to bolo tým, že v úvode hrala trochu pomalšie, púšťala súperku do agresívnejšej hry a tá predvádzala iný tenis ako v sobotu. Číňanka kládla dosť veľký odpor. Dominika sa potrápila, ale napokon ukázala, že je lepšia hráčka a krízové momenty zvládla perfektne,“ zhodnotil kapitán tímu Matej Lipták.

Aj on sa nemalou mierou pričinil o zlepšenie Dominiky Cibulkovej v druhom sete, čo potvrdila samotná hráčka. „Dominika stereotypne podávala, preto sme trochu zmenili smery, aby to bolo pestrejšie. Začala chodiť viac do returnov, aj pri prvom servise. Dovtedy sa síce snažila dostať do hry, ale súperka jej na to nedala od prvej lopty možnosť. Chceli sme sa dostať do tlaku už od začiatku a častejšie sa snažiť chodiť po lajnách, hlavne z forhendovej strany, kde mala Číňanka dosť problém s výbehom na bekhende. Potom Dominika začala zbierať jeden bod za druhým a napokon výsledok 6:1 v druhom sete hovorí za všetko,“ doplnil Lipták.

Víťazstvo nad Čínou pri neúčasti najlepších hráčok tejto krajiny sa dalo očakávať, no aj napriek tomu mal M. Lipták zo súperiek obavy: „Veril som, že to takto dopadne. Vedel som, že naše hráčky sú lepšie ako ich súperky. Na druhej strane som mal obavy, že Číňanky sú mladé, hrajú strojový moderný štýl hry, takže mohli byť nepríjemné. Včera som bol trochu prekvapený, že súperka Hantuchovej nekládla odpor. To však spôsobila Daniela svojim fantastickým výkonom.“

Víťazstvo nad Čínou zabezpečilo Slovenkám účasť v aprílovom súboji o účasť v I. svetovej skupine Pohára federácie reprezentačných družstiev žien. „Pred žrebom je moja prvá túžba hrať doma. Druhou je dostať Francúzsko, aby sme mu vrátili minuloročnú tesnú prehru z Limoges,“ uviedol M. Lipták.

debata chyba