Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Murray šokuje! Poprel výroky o stávkovaní

Britský tenista Andy Murray poprel svoje predchádzajúce tvrdenia, že hráči predávajú zápasy kvôli stávkovaniu. "Nikdy som nič také nepovedal. Len som sa vyjadril, že tenis má so stávkovaním na zápasy problémy," prezradil Murray.

15.10.2007 11:05
debata

„Traja, štyria tenisti vyhlásili, že im ponúkli peniaze, aby prehrali zápas. Nikdy som však nepovedal, že by niekto takú ponuku prijal,“ dodal tenista, ktorý sa má kvôli svojim výrokom stretnúť aj s vedením ATP. Pred nedávnom totiž dvadsaťročný Skót vyhlásil, že niektorí hráči sa zárobkom z nelegálnych stávok nebránia. „Týždeň čo týždeň cestujú po turnajoch a zo štartovného platia všetky náklady. Kariéra trvá len desať, dvanásť rokov a peniaze si musíte zarobiť, pokiaľ ste aktívny hráč,“ povedal Murray.

Argentínčan Martin Vassallo Arguello sa raduje...
Martin Vassallo Arguello Argentínčan Martin Vassallo Arguello sa raduje z päťsetového víťazstva nad domácim miláčikom Sebastianom Grosjeanom.

ATP začala vyšetrovať stávkovanie v tenise po tom, čo štvrtý hráč sveta Nikolaj Davydenko skrečoval zápas 2. kola na turnaji s Sopotoch s Argentínčanom Martinom Vassalom Arguellom (na fotke). Stávková kancelária Betfair prijala na prehru ruského tenistu nezvyčajne vysoké stávky vo výške siedmich miliónov dolárov. Spoločnosť z dôvodu zo zmanipulovania výsledku stretnutie z ponuky stiahla a informovala ATP.

O stávkovaní v tenise prehovoril aj ďalší hráč. Svetová trojka Novak Djokovič napríklad vyhlásil, že turnaja v Petrohrde sa nezúčastnil preto, že mu pred ním boli ponúknuté peniaze za vyradenie v prvom kole.

debata chyba