Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedali nám žiadnu šancu, smútila Hantuchová

Na jej hre bolo jasne vidieť, že jej chýba zápasová prax. Snažila sa, ale na Petru Kvitovú ani Luciu Šafářovú jednoducho nemala. "Mrzí nás to, ale víťazstvo Česka je plne zaslúžené. Teší ma aspoň to, že som mohla odohrať dva zápasy a otestovať si nohu," skonštatovala slovenská jednotka Daniela Hantuchová.

06.02.2011 18:25
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová medzi českými vlajkami.
debata (1)

Pripúšťali ste si pred stretnutím, že by sa o osude zápasu rozhodlo už po troch dvojhrách, teda v najkrajtšom možnom čase?
Češky boli favoritom duelu, ale v tímovej súťaži je vždy všetko možné. Súperky sa predstavili vo výbornej forme, hrali skvelý tenis a zaslúžene vyhrali všetky tri úvodné zápasy. Boli sme bez šance.

Ak ste chceli udržať tím v boji o postup do semifinále, museli ste Kvitovú zdolať. Mysleli ste na to?
Bolo mi to jasné a snažila som sa dať do toho všetko. Ale Peťa hrá v skvelej forme. Hrá v súčasnosti s veľkým sebavedomím a trošku v nej vidím seba spred pár rokov. Nemá čo stratiť, nepociťuje tlak a všetko jej padá do dvorca. Väčšinou v zápasoch tlačím ja, ale tentoraz som mala pocit, že som sa po oba dni len bránila. Musím to zmeniť. Od prvej do poslednej loptičky bola súperka na dvorci dominantnou a ťažko som s tým mohla niečo robiť.

Čo bol z vášho pohľadu kľúčový moment zápasu?
Úvod druhého setu, kde som pri oboch svojich podaniach mala šancu, no urobila som niekoľko zbytočných chýb. Namiesto 0:3 mohlo byť 2:1 v môj prospech. V úvode som mala priveľký rešpekt, pritom úplne zbytočne. Keď som sa trochu uvoľnila, začala čítať jej hru a hrať odvážnejšie, bolo to lepšie. Ale stále to nie je to, čo by som mala hrať.

V čom bola súperka lepšia?
Vo všetkom. Mala lepšie údery, servis a najmä vyššie sebavedomie. To hrá vždy dôležitú úlohu. Ona ho momentálne má veľmi veľa, narozdiel odo mňa. Veľmi mi chýba zápasová prax.

Ako dlho vám bude trvať, kým sa dostanete do formy?
To by som aj ja rada vedela. Každý deň sa zobudím a tvrdo na tom pracujem, kedy to však príde, neviem posúdiť.

V ktorý hrací deň ste sa cítili na kurte lepšie?
Proti Kvitovej, teda v nedeľu. Mala som lepší pohyb a bola som aj o niečo odvážnejšia. V sobotu som len nahadzovala lopty a súperka si so mnou robila, čo chcela. Z nepríjemných situácií som sa dokázala vyhrabať len vďaka podaniu, ktoré mi v úvode vychádzalo.

Kvitová dominovala nielen proti vám, ale aj v zápase s Dominikou Cibulkovou. Dala sa cez vôbec zdolať?
Keby som si myslela, že nie, tak nepôjdem na dvorec. Hrám úplne inak ako Dominika, počas ich zápasu som sa snažila sledovať, čo jej vychádza a čo nie. Petra však hrá agresívny, nátlakový tenis. Je len otázkou času, kedy sa dostane do svetovej desiatky.

1 debata chyba