Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Tour de France 2018
Etapa č. 15 22.07. 13:20
Millau - Carcassonne
play
profil trate kopcovitá
dĺžka trate 181,5 km
poradie:
1. Cort Nielsen
2. Izagirre
3. Mollema
74. Sagan

Analýza etapy

Lukáš Timko
analyzuje Lukáš Timko šéfredaktor portálu cycling-info.sk

Peter Sagan popiera všetky zákonitosti cyklistiky a hoci to vôbec nepotreboval a podľa svojich slov sa dokonca ani nechcel tlačiť do sobotňajšieho úniku, napriek tomu tam bol a vybojoval si štvrté miesto i ďalších 39 bodov do zelenej súťaže. Preto sa už pri Petrovi neoplatí predpovedať, či sa v úniku objaví, alebo nie. Všetci ale poznajú jeho formu, a tak je veľmi otázne, či by s ním dnes spolupracovali, pretože cieľ je na rovine. Navyše, mal by už niektorú etapu aj vypustiť. Pri Saganovi ale nikdy nevieme…
Po veľkom sobotňajšom sklamaní, keď sa dopredu nedostali jazdci Fortunea, dnes očakávam frontálny útok tohto celku a oddýchnutý Warren Barguil bude mať len tie najvyššie ambície. Mohol by byť najsilnejší v poslednom kopci. Rovnako sa vpredu iste ukáže Serge Pauwels, niektorý z bratov Izagirreovcov a mnoho iných vrátane Juliana Alaphilippa, ktorý v horách chýbal v úniku iba raz. Bude tam opäť veľká skupina s obrovskou šancou na etapový vavrín a nikto nebude chcieť v závere špurtovať, a tak sa v poslednom kopci i následnom zjazde bude určite útočiť. Alaphilippovi vyhovuje každý scenár.
Predpokladáme, že medzi favoritmi o celkové poradie sa súťažiť nebude a žiadne rozdiely sa nevytvoria. Tranzitnú idylku by okrem matky prírody mohol narušiť iba niektorý tím, ktorý by chcel špurtovať o etapu a stíhal by únik. Mohla by to byť Bora pre Sagana, no skupina vpredu bude určite veľmi početná a ak sa k Bore nikto nepridá, nebude mať šancu. A to, že sa nik nepridá, je nad slnko jasnejšie. Takže to je iba teoretický a veľmi nepravdepodobný variant.

Profil etapy

profil etapy