Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viac ako 5-tisíc zápasov v NHL, hviezda vedľa hviezdy. Súperi Slovákov na MS hlási obrovskú silu

Na majstrovstvá sveta zväčša prichádzajú s výberom menej známych mien, ktoré síce pôsobia za morom, no nie v NHL.

25.04.2024 09:53
americkí hokejisti Foto:
Americkí hokejisti.
debata (1)

Súpiska amerických hokejistov je na svetovom šampionáte často plná hráčov z univerzít či nižších zámorských súťaží. Zdá sa však, že blížiaci sa turnaj v Česku bude o niečom inom…

Spojené štáty zverejnili menoslov prvých pätnástich hráčov, ktorí sa predstavia v Prahe a Ostrave. A teda vzbudzuje poriadny rešpekt.

Dresy tímov na MS v hokeji 2024 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Rakúsko - domáci dres.

Podľa oficiálnej stránky Americkej hokejovej federácie je v ňom jedenásť hokejistov, ktorí boli draftovaní klubmi NHL v prvom kole.

A tam sa to ani zďaleka nekončí. Táto pätnástka sa v profilige aj výrazne presadila – dokopy má v nej na konte viac ako 5-tisíc duelov, čo je poriadna porcia skúseností.

„Črtá sa nám skvelá súpiska. Navyše, zo všetkých hráčov je cítiť nadšenie a vzrušenie zo štartu na majstrovstvách sveta,“ vraví Brett Peterson, generálny manažér amerického výberu.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Zdá sa, že zámorský celok pricestuje do Česka s vysokými ambíciami. Američania sú síce dvojnásobnými majstrami sveta, no naposledy sa tešili zo zlata v roku 1960.

Dosiaľ poslednú medailu vybojovali pred tromi rokmi v Lotyšsku, keď skončili bronzoví.

Tentoraz by mali na základe súpisky patriť k najväčším favoritom turnaja. Na ňom preveria ich sily aj Slováci.

slafkovský, americkí hokejisti Čítajte viac Slafkovský vs. hviezdy NHL v Bratislave! Slovákov preverí kandidát na zlato, súpisku Američanov obdivuje aj Šatan

S výberom Craiga Ramsayho sa stretnú v treťom zápase základnej B-skupiny. Okrem toho si to oba výbery rozdajú aj pri generálke na šampionát – 7. mája v Bratislave, tento duel je už beznádejne vypredaný.

Svoj stan si v hlavnom meste Slovenska rozložia Američania už dva dni pred stretnutím. So Slovákmi odohrajú jediný pripravný duel.

Priebežná nominácia Američanov na MS:

Brankár: Alex Lyon (Detroit)
Obrancovia: Jake Sanderson (Ottawa), Alex Vlasic (Chicago), Luke Hughes (New Jersey), Zach Werenski (Columbus), Seth Jones (Chicago)
Útočníci: Brady Tkachuk (Ottawa), Trevor Zegras (Anaheim), Luke Kunin (San José), Matt Boldy (Minnesota), Johnny GGaudreau (Columubus), Dylan Larkin (Detroit), Cole Caufield (Montreal), Shane Pinto (Ottawa), Joel Farabee (Philadelphia).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #slovenskí hokejisti #ostrava #Dylan Larkin #americkí hokejisti #Johnny Gaudreau #MS v hokeji 2024