Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotkovo želanie sa splnilo, vybuchne v lete prestupová bomba za desiatky miliónov? Na ťahu je Barcelona a jej legenda

Slovenský futbal čaká zrejme zaujímavé a horúce leto.

25.04.2024 06:35
Robert Lewandowski, Stanislav Lobotka Foto:
Robert Lewandowski z Barcelony a stredopoliar Neapola Stanislav Lobotka počas prvého osemfinálového zápasu LM.
debata (3)

Národný tím postúpil na majstrovstvá Európy, ktoré sa na prelome júna a júla budú konať v Nemecku.

Zverenci Francesca Calzonu sa v E-skupine postupne stretnú s Belgickom, Rumunskom a Ukrajinou.

Práve po postupe východných susedov, ktorí si účasť na Eure 2024 zaistili v baráži, sa k celej situácii vyjadril aj Stanislav Lobotka.

Okrem vyzdvihnutia kvalít Ukrajincov mal dve želanie. Prvé sa mu nesplnilo, ale druhé áno.

Robert Lewandowski, Stanislav Lobotka Čítajte viac Lobotka reaguje na záujem Barcelony s úsmevom. Možno si Xavi rozmyslí odchod a potom sa v lete uvidí

„Radšej som si želal Island, s ktorým sme hrali v skupine,“ vravel Lobotka na margo tretieho súpera na európskom šampionáte.

Pred odletom z priateľského zápasu v nórskom Osle sa nevyhol ani otázke ohľadom jeho budúcnosti.

Tú jeho agent Branislav Jašurek z agentúry Fair Sport – podobne ako pri Dávidovi Hanckovi – ohodnotil jednou trefnou vetou.

„Stana Lobotku si môžu dovoliť iba najväčšie kluby.“

Medzi sa otvorene hlási aj Barcelona, s ktorou Neapol pod vedením Calzonu vypadol v osemfinále Ligy majstrov.

Dávid Hancko Čítajte viac Oci, kto bude chcieť futbalistu so zlomenými nohami? Pri lôžku hral Hanckov otec machra, na chodbe sa rozplakal ako dieťa

"Momentálne som v Neapole. Poteší, keď vás idol z detstva pochváli ako hráte. Je to energia do ďalšej práce a motivácia sa zlepšovať.

Uvidíme, čo bude v lete. Dúfajme, že si to Xavi rozmyslí," zasmial sa Lobotka na margo odchodu španielskej legendy z postu trénera Barcelony.

Po včerajšku sa tradičný Lobotkov úsmev možno ešte zväčšil. Xaxi si to totiž rozmyslel a bude naďalej viesť katalánsky veľkoklub.

Legenda Barcelony i španielskeho futbalu po januárovej prehre 3:5 s Villarrealom vyhlásila, že po sezóne končí.

Nakoniec ho vedenie presvedčilo, aby dodržal zmluvu. Vyprší mu po sezóne 2024/25, je v nej zakotvená aj opcia na ďalšiu sezónu.

V klube je od novembra 2021. Vlani doviedol Barcelonu k titulu po štyroch rokoch. V tohtoročnej edícii La Ligy stráca na vedúci Real 11 bodov.

V Lige majstrov skončila Barcelona pred bránami semifinále s parížskym Saint-Germain. Ešte pred ním sa Xavi pochvalne vyjadril na adresu slovenského stredopoliara,

SR Bratislava šport futbal ME2024 J Slovensko Island BAX Čítajte viac Hološko: Bez Maka by už Calzona možno nebol trénerom Slovenska. Ľutujem, že som napísal esemesku Tarkovičovi

"Tvorí hru, má sebavedomie a nestráca loptu. Ak by som si mohol vybrať, chcel by som vidieť hrať Lobotku v drese Barcelony.

"Rozprával som sa o tom so športovým riaditeľom Decom. Lobotka sa mu páči, ale predtým, ako sa prestup udeje, sa musí dotiahnuť ešte veľa vecí,“ reagoval na prestupové šumy prezident Barcelony Joan Laporta.

Lobotka novembri oslávi tridsiatku. A tridsaťmiliónovú cenovku má na sebe podľa špecializovaného portálu transfermarkt.de.

Katalánci by si tak museli za niekdajšieho hráča AS Trenčín, Nordsjaellandu či Celty Vigo pripraviť čiastku v okolí 40 miliónov eur.

Ak si ich Xavi od prezidenta Laportu vypýta, možno sa po prestupuje Milana Škriniar do PSG dočkáme druhý rok po sebe transferu slovenskej hviezdy do jednej z najslávnejších futbalových značiek.

Brazílsky futbalista Endrick s priateľkou Gabriely Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Mladí zaľúbenci, ktorých spojila láska k...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Stanislav Lobotka #Xavi Alonso