Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gazprom a Ferencváros? Europoslankyňa sa na Orbána sťažovala prezidentovi UEFA

Najslávnejší maďarský futbalový klub Ferencváros Budapešť rokuje s rukou energetickou spoločnosťou Gazprom. Ako hlavný sponzor by plynárenský gigant mohol do rozpočtu Fradi priniesť ročne niekoľko miliónov eur.

26.04.2024 16:54
Ferencváros Foto:
Téma Ferencvárosu a možného sponzorského vstupu Gazpromu sa už dostala aj na pôdu európskeho parlamentu.
debata

Strategické partnerstvo s ruskou spoločnosťou napadla maďarská europoslankyňa Katalin Csehová. Ako informoval index.hu poslala list prezidentovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksandrovi Čeferinovi.

Ako sme informovali v pondelok, Ferencváros rokuje o príchode najväčšieho svetového producenta zemného plynu, ktorý bol v minulosti partnerom bundesligového tímu Schalke 04.

Podľa športového ekonóma Gábora Szabadosa bol Gazprom až do vypuknutia vojny na Ukrajine jedným z najväčších podporovateľov Ligy majstrov aj UEFA. Ako povedal, je logické, že energetická spoločnosť sa teraz snaží nájsť spojenie v krajine, ktorá je k Rusku priateľskejšia ako ostatné európske štáty.

Matej Hradecký Čítajte viac U nás doma bola slovenčina povinnosť, vraví skalický Suomi so slávnym priezviskom. Babky sa z nás smejú, že hovoríme ako Maďari

Szabados verí, že ak bude dohoda úspešná, Gazprom by sa stal hlavným sponzorom a mohol by priniesť niekoľko miliónov eur do Ferencvárosu, ktorého ročný rozpočet je na úrovni 50 miliónov eur.

Europoslankyňa Csehová črtajúcu sa sponzorskú dohodu nenechala bez odozvy. Členka strany Momentum označila tento prípad za nehanebné spojenectvo a obrátila sa priamo na prezidenta UEFA Čeferina, aby zablokoval dohodu s Gazpromom.

„Listom vyzývame prezidenta UEFA, aby podnikol kroky, ktoré zabránia ďalšiemu pokusu posilnenie vplyvu Putina! Postupne sa nám podarilo dostať z ruského vplyvu, Viktor Orbán teraz púšťa Putina späť cez Fradi,“ uviedla na Facebooku zástupkyňa Maďarska v europarlamente.

František Straka Čítajte viac Tréner, vy nás naozaj opustíte? V Michalovciach bijú na poplach, v českých médiách sa píše, že Straku chce silná africká reprezentácia

Ako ďalej napísala, za normálnych okolností by sa človek dokonca tešil, že sa nadnárodná spoločnosť stane sponzorom maďarského futbalového tímu. No podľa nej v maďarskej lige úplne ovládanej Fideszom ani toto nejde tak, ako by malo.

Katalin Csehová vidí, že Gazprom sa chce „prepašovať späť do európskeho futbalu“ ako sponzor Ferencvárosu a presne to vie aj Gábor Kubatov. Ide o poslanca maďarského parlamentu za Fidesz a prezidenta Ferencvárosu.

Csehová dodala, že o veci informovala aj svojich europoslaneckých kolegov a zároveň ich písomne ​​požiadala o podporu u prezidenta UEFA, aby konal.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Orbán #Gazprom #Ferencváros Budapešť