Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konflikt vedenia s brankárom? Spišiaci prišli vo finále o oporu. S Melicherčíkom sme sa spojili, reaguje na šíriace sa fámy

Spišiaci majú vo finále extraligy zarobené na poriadnu blamáž. Nitra si po výhre 5:1 v treťom zápase vybojovala v utorok tri majstrovské mečbaly. Druhý titul vo svojej histórii môže oslavovať už dnes, ak zvládne štvrtý duel.

24.04.2024 15:03
melicherčík Foto:
Marcel Melicherčík v drese Spišskej Novej Vsi.
debata (11)

Hokejisti Spišskej Novej Vsi ani zďaleka nepôsobia ako tím, ktorý vyradil v semifinále majstrovské Košice.

Zverencom trénera Vlastimila Wojnara chýba väčšie nasadenie, kreativita i presnejšie zakončenie.

Špeciálnou témou je brankársky post a údajné nezhody v kabíne. Tie mali naplno prepuknúť po druhom finálovom zápase, keď v tíme skončil skúsený gólman Marcel Melicherčík.

Namiesto neho cestoval do Nitry ako dvojka iba 17-ročný Benjamin Varša.

V kuloároch sa šíria správy o tom, že Melicherčík v klube skončil po konflikte s vedením.

Rozhovor o finále s Michalom Hudecom
Video

„Je to interná záležitosť, ktorú nechcem komentovať,“ uviedol po treťom zápase asistent trénera v tíme Spišiakov Martin Saluga.

V podobnom duchu sa vyjadril aj kapitán Branislav Rapáč. „Išlo o rozhodnutie trénerov. Neviem, čo viac k tomu povedať,“ mieni.

So samotným Melicherčíkom sa nám podarilo spojiť, no k celej situácii sa odmietol bližšie vyjadriť.

„Nehnevajte sa, ale nebudem to komentovať,“ vraví 37-ročný brankár, ktorý má na konte extraligový titul s Košicami.

Rozhodne sa už vo štvrtom zápase?

Nitre sa podarilo mentálne rozložiť súpera už v semifinále. Po konflikte v Michalovciach skončili legionári Sena Acolatse a Mitchell Heard. Sériu napokon dokázali zdramatizovať, no rozbehnutú Nitru už nezastavili.

Podľa výkonov na ľade sa zdá, že Spišiakom chýba iskra a drajv, ktorý ich zdobil celú sezónu. „Nič sa nedeje, je síce 0:3 na zápasy, ale hrá sa na štyri víťazné. Do štvrtého duelu ideme s nastavením, že ho vyhráme,“ vravel odhodlane Rapáč.

SR hokej finále TEL prvý Spišská Nová Ves Nitra KEX Čítajte viac Nitra sa vyrovná O2 Aréne. Chyby rozhodcov? Keď raz pískajú ako v Nagane a inokedy každú drobnosť, je to problém

V Nitre krotia prehnanú radosť. Emócie sa snažia držať na uzde. Druhý titul v klubovej histórii však mali zverenci Antonína Stavjaňu na dosah.

"Nechcem nás dávať pod nejaký tlak, ale určite to vnímame. Čaká nás ešte jeden zápas a v stredu tam necháme všetko.

To je teraz jediné, čo môžem povedať a uvidíme, ako to dopadne, pretože ešte nie je nič hotové. Nechcem hovoriť hop, kým nepreskočíme," tvrdil český brankár Nitry Libor Kašík.

Nitrania sa už na Spiši prezentovali ofenzívnou hrou, ktorou sa presadili aj v predošlých sériách play off.

Z presiloviek strelili vo finále v prvých troch dueloch len dva góly. V rovnovážnej hre majú jasne navrch a presadili sa už dokonca aj v oslabení.

"Bolo to nádherné divadlo vo skvelej atmosfére a so šťastným koncom pre nás. Opäť rozhodla prvá tretina, v ktorej sme získali trojgólový náskok.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

Potom sme to udržiavali, no Spišská ukázala, že je nebezpečná. Najmä v závere druhej tretiny nás točili a boli sme veľmi radi, že sme to ustáli bez inkasovaného gólu," hodnotil tretiu výhru v sérii nitriansky asistent Dušan Milo.

Nitra školí z efektivity

Tretí duel finále bol v jasnej réžii domácich. Spišiaci priznali, že mali veľmi slabý úvod do zápasu, čo súper potrestal.

"Stalo sa to isté, čo v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Zaspali sme začiatok, vyprodukovali sme nezmyselné taktické chyby, ktoré sme nerobili počas celej sezóny a prehrali sme si celé stretnutie.

Hráme hokej, ktorý nechceme hrať, prvých desať minút sa s nimi stále naháňame, čo nám nesvedčí. Potom začneme predvádzať to, čo si povieme v šatni, ale už je neskoro," uviedol Rapáč.

Ofenzívni lídri Spišiakov sa v sérii o titul trápia. Len päť strelených gólov v troch dueloch je slabou vizitkou pre mužstvo, ktorého hra je postavená na dominancii v útočnom pásme.

SR hokej TEL extraliga 18. kolo Nitra Spišská Nová Ves NRX Čítajte viac Nitra i Spišská potvrdzujú, že úspech sa nedá kúpiť. Čo je X-faktor finalistov? Mne by to nesedelo, vraví Valábik

"Nitra nás školí z efektivity, u nás dali zo šestnástich striel štyri góly, doma mali v prvej tretine šesť striel a premenili to na tri presné zásahy.

Na ich strane je neskutočná efektivita, klobúk dole pred nimi. Ja som mal tri gólové šance, ale v koncovke sme nervózni a cítime na seba tlak," konštatoval Rapáč.

Spišiaci sa ocitli v situácii, v ktorej ešte nikto neuspel. Otočiť finále zo stavu 0:3 na zápasy je mimoriadne náročná úloha, ktorá si vyžaduje maximálne nasadenie a súdržnosť v kabíne.

Ostravar aréna: domov Slovákov počas MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Minimálne dvanásť dní bude ich prechodným...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Marcel Melicherčík #HK Spišská Nová Ves