Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra mala niečo, čo Spišiaci nie - majstrovské dieťa Alexa. Buček má konečne titul s Nitrou, ozvú sa mu Šatan s Ramsaym?

Útočil, bránil, strieľal góly, zrážal sa s protihráčmi. Samuel Buček aj vo finálovej sérii proti Spišskej Novej Vsi ukázal, že e najlepší slovenský hokejista v extralige.

24.04.2024 23:02
Mezei Buček Foto:
Samuel Buček (25) a Branislav Mezei (24) patrili medzi kľúčových hráčov Nitry.
debata (7)

Tretíkrát v kariére si nitriansky forvard prevzal Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča play off, ale tentoraz to malo pre neho špeciálnu hodnotu.

Prvé dve získal v sezónach 2018/19 a 2021/22, pričom v oboch prípadoch s „corgoňmi“ v boji o titul neuspel.

Lenže v jeho prípade platilo, že do tretice všetko dobré. Buček bol jedným z kľúčových hráčov Nitry, ktorá vo finále sfúkla Spišiakov 4:0 na zápasy a oslavuje druhý titul v klubovej histórii.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Ako chutí titul?

Super pocit, niečo neopísateľné. Som strašne rád, že sa mi splnil detský sen. Ako sa hovorí, do tretice všetko dobré. Titul je zadosťučinenie za všetky nevydarené sezóny. Som hrdý na všetkých chalanov v tíme.

Dá sa radosť porovnať s tou, keď ste získali zlato v českej lige?

Teraz je to niečo iné. V Nitre som vyrastal, je to pre mňa špeciálny titul. Je to fantastický pocit, že sme ho mohli vybojovať pred zrakmi blízkych, rodinných príslušníkov či kamarátov. A samozrejme pred našimi skvelými fanúšikmi.

Počas osláv na ľade ste korčuľovali na rukách s malým synčekom. Zrejme mu budete musieť oslavy pripomenúť, keď bude väčší…

Som rád, že tu bol. Pred finále som hovoril svojej žene, že my máme niečo, čo Spišiaci nie. Spýtala sa, že čo to je. Odpovedal som, že máme majstrovské dieťa Alexa, ktorý už v Třinci bol brušku, keď som získal svoj prvý titul. Aj teraz nám priniesol šťastie. Nosil som chalanom do šatne jeho plienky pre šťastie, počas celého play off „bol“ s nami. Verím, že si to celé užil.

nitra Čítajte viac Dobojované! Posledný krok bol pre Nitru najťažší, no zvládla ho a má expresne rýchly titul

Čo bolo základom nitrianskeho úspechu?

Bojovali sme ako tím, išli sme za spoločným cieľom. Áno, mali sme aj šťastie, ale to praje pripraveným. Hviezdy vám to vrátia, ak idete úspechu naproti.

Ktorý súper v play off bol pre Nitru najťažší?

Poprad. Bola to veľmi ťažká séria, plná tvrdých súbojov, v každom zápase išli obe mužstvá na doraz. Raz sme boli hore my, potom oni. Séria proti Podtatrancom bola jednoznačne fyzicky najnáročnejšia.

Bol výhodou Nitry vo finále fakt, že mohla hrať na štyri formácie?

Určite áno, bolo to veľmi dôležité. Klobúk dole pred našimi trénermi, ako to celé striedali tak, aby udržali v tempe všetky štyri lajny. Poprad či Michalovce svojich lídrov „uvarili“. Nezdá sa to, ale keď sa zápasy play off rýchlo na sebe nabaľujú, tak príde aj únava. Popradčania nechali svoj elitný útok hrať v prvých dvoch zápasoch takmer 30 minút a potom to výkone hráčov bolo vidieť.

slafkovský, americkí hokejisti Čítajte viac Slafkovský vs. hviezdy NHL v Bratislave! Slovákov preverí kandidát na zlato, súpisku Američanov obdivuje aj Šatan

Čo hovoríte na to, ako viedol mužstvo 43-ročný kapitán Branislav Mezei?

Tým, ako na sebe poctivo pracuje a akým je profesionálom, je veľkým príkladom pre nás všetkých. Som za neho veľmi šťastný, že mu podarilo vyhrať titul. Je kapitánom, ako sa patrí.

Je pravda, že máte v Nitre opciu na budúcu sezónu a bude záležať na vašom rozhodnutí, či ju využijete?

Teraz to nechcem riešiť, ale áno, je to tak. Ak mám hrať na Slovensku, tak to bude len doma v Nitre. Rozhodovanie už nie je len na mne. Mám rodinu, malého syna, aj podľa toho si všetko rozmyslím a zariadim sa.

Čo vy a reprezentácia?

Vždy som ochotný prísť reprezentovať. Uvidíme, či dostanem pozvánku, nie je to v mojej kompetencii. Ale ak ma zavolajú, urobím maximum, aby sa som sa dostal do tímu pre svetový šampionát.

Nitrianske oslavy majstrovského titulu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Obrovská radosť v nitrianskej aréne....

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HK Nitra #titul #Samuel Buček