Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úmrtia známejších športovcov na zlyhanie srdca v poslednom desaťročí

20. november 1995
ruský krasokorčuliar Sergej Griňkov, majster sveta a dvojnásobný olympijský víťaz v súťaži športových dvojíc, zomrel vo veku 28 rokov v hale Olympic Arena v Lake Placid.  Griňkova postihol srdcový záchvat, keď v tréningu zdvíhal partnerku a manželku Jekaterinu Gordejevovú.

6. október 1998
dvadsaťdeväťročný kanadský hokejista Stephane Morin zomrel na zástavu srdca priamo na striedačke tímu Berlín Capitals počas zápasu najvyššej nemeckej súťaže.

31. marec 2001
tridsaťdeväťročný španielsky maratónec Diego Garcia, striebroný medailista z ME 1994, zomrel počas tréningu na infarkt.

13. september 2001
štyri dni po skončení basketbalových ME zomrel na zástavu srdca iba dvadsaťročný ruský reprezentant Edgar Karimov. Pivota, ktorý sa po  poslednej príprave nevošiel do užšieho kádra ME v Turecku, našli mŕtveho v kazaňskej hotelovej izbe.

26. jún 2003
pár minút po skončení semifinálového zápasu Poháru FIFA zomrel kamerunský futbalista Marc-Vivien Foe (28), ktorý v priebehu zápasu skolaboval. Príčinou úmrtia bola zástava srdca. Pitva neskôr ukázala, že Foe trpel srdcovou vadou.

26. január 2004
dvadsaťročný maďarský futbalový útočník Miklós Fehér, ktorý hral za portugalskú Benfiku Lisabon, zomrel necelé dve hodiny potom, čo sa v prvoligovom zápase zrútil na ihrisku.

10. február 2004
vo Švédsku zomrel lotyšský basketbalový reprezentant Raimundas Jumikis, ktorému v ligovom zápase zlyhalo srdce.

27. október 2004
v zápase brazílskej ligy skolaboval tridsaťročný futbalový obranca tímu Sao Caetano Serginho a krátko po prevoze do nemocnice zomrel. Príčinou bola opäť zástava srdca.

3. november 2004
tridsaťjedenročný hokejista Sergej Žoltoks zomrel po zápase lotyšskej ligy, keď mu zlyhalo srdce.