Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Západná propaganda sa rúca, tvrdí ruská legenda. Fetisov sa obul do MOV: Sme ako utečenci

Legendárny hokejový obranca Viačeslav Fetisov podrobil Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ostrej kritike za zaobchádzanie s ruskými športovcami rok pred začiatkom OH v Paríži.

22.07.2023 08:01
495936295 Foto:
Viačeslav Fetisov patrí v Rusku k najrešpektovanejším osobnostiam.
debata (38)

Urobil tak aj napriek tomu, že prezident MOV Thomas Bach tento týždeň uviedol, že v Paríži by pod piatimi kruhmi mohli štartovať aj ruskí a bieloruskí športovci.

Aj keď o ich účasti v Paríži nie je definitívne rozhodnuté, Bach naznačil, že je za štart športovcov z krajín, ktoré spôsobili vojnu na Ukrajine. Dnes to vyzerá tak, že by Rusi a Bielorusi nemohli štartovať pod svojou vlajkou.

SR Hokej TEL 38.kolo Košice Zvolen KEX Čítajte viac Dohoda je na svete. Rozhodli o vysielateľovi hokejovej extraligy

„Pochopil som, že športovci nebudú obviňovaní zo zlých vecí, ktorých sa dopustilo ruské vedenie. Preto by sa športovci z našej krajiny nemali zúčastniť olympijských hier bez ruskej vlajky a národnej hymny,“ vyhlásil Fetisov podľa ruskej televízie KP.

„Dnes s nami zaobchádzajú ako s utečencami. Je to ponižujúce,“ uviedla bývalá opora obrany Sovietskeho zväzu, ktorá okrem siedmich titulov majstra sveta získala aj dve zlaté olympijské medaile.

Fetisov poukázal na to, že v mnohých športoch už začali olympijské kvalifikácie a nie vo všetkých môžu Rusi štartovať. „Ako potom chcú garantovať olympijské miesta pre Rusov, keď ani nemôžu súťažiť? Oni nám vymývajú mozgy,“ zúril poslanec Štátnej dumy.

Mike Hammond Čítajte viac Obrovská tragédia, bývalý hráč Zvolena zahynul pri autonehode. Tento rok vybojoval postup Britov na MS 2024

Podľa neho by mali MOV s predstihom oznámiť, že na hry bez národnej hymny alebo vlajky neprídu. Podľa neho by to bolo jediné spravodlivé riešenie.

A Fetisov sa vyjadril aj k téme kanadského útočníka Brandana Leipsica, ktorý v KHL pôsobil posledné tri sezóny a teraz mal podľa trénera Petrohradu Romana Rotenberg požiadať o ruské občianstvo.

„Pre Rusko je to veľmi dobrý trend. Politicky ťažíme z toho, že Američania a Kanaďania chcú požiadať o ruské pasy z vlastnej vôle. To ukazuje, že západná propaganda sa rúca, keď ľudia prídu do Ruska a uvidia pravdu,“ uzavrel Fetisov.

Maria Šarapovová na dovolenke v Taliansku Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová si v uplynulých dňoch užívala...
38 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #Viačeslav Fetisov #vojna na Ukrajine