Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 14: Hronská Dúbrava - Žiar nad Hronom

Beh pokračuje smerom Žiar nad Hronom. Pred Šášovským Podhradím najprv popod rýchlostnú komunikáciu, potom okolo reštaurácie a neskôr zbehnúť zas popod rýchlostnú komunikáciu rovno do Žiaru nad Hronom. Na sídlisku pokračovať do kopca, po schodoch až k podchodu pod hlavnou cestou, kde je odovzdávka.

01.08.2023 09:14
usek 14  Hronska Dubrava - Ziar nad Hronom Foto:
debata

Popis pre bežca

Pokračovať po hlavnej ceste dlho len rovno, smer Žiar nad Hronom. Pred Šášovským Podhradím najprv popod rýchlostnú komunikáciu, potom okolo reštaurácie mierne do kopca až ku križovatke s hlavnou cestou (8,4 km). Na križovatke rovno cez hlavnú cestu za asistencie polície a zbehnúť popod rýchlostnú komunikáciu a potom rovno až do Žiaru nad Hronom. Pri futbalovom ihrisku (10,8 km) zabočiť kolmo doprava a pokračovať rovno až k sídlisku. Zabočiť doľava (11,5 km) k panelákom a pokračovať do kopca, po schodoch až k podchodu pod hlavnou cestou, kde je odovzdávka.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace“ vozidlo sa vracia späť na rýchlostnú cestu R1 do Žiaru nad Hronom. Na prvom možnom zjazde z rýchlostnej cesty R1 Žiar nad Hronom – východ (exit 82) zísť z rýchlostnej komunikácie a po zjazde vpravo, smer Žiar nad Hronom. Prejsť nadjazdom ponad rýchlostnú komunikáciu, po príjazde na ďalšiu križovatku odbočiť doprava a pokračovať po starej ceste do Žiaru nad Hronom (trasa behu). Stále rovno až na hlavnú cestu kde odbočíte doprava a pokračujete po hlavnej ceste okolo autobusového nástupišťa až k OD Tesco, kde sa parkuje. Príchod k odovzdávke popri hlavnej ceste. Do polnoci je možnosť využiť WC a občerstvenie (čaj, prírodné energy drinky) v čajovni Za Rohom (30 m pred odovzdávkou).

Zaujímavosti z okolia

Dominantným zážitkom z behu na tomto úseku by bol pohľad vľavo na zrúcaninu Šášovského hradu. Pokiaľ sa rozhodnete sem neskôr vrátiť, aby ste hrad navštívili, zoberte si vysokú obuv, žijú tu hady. Na protiľahlom kopci sa nachádza Slovenský Semmering, prvá horská železnica v Európe, teda to čo z nej zostalo potom čo Nemci veľkým hákom, ktorý ťahali za rušňom, rozlámali všetky podvaly. Na trati sa nachádza najhlbší zárez na Slovensku.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju