Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 11: Banská Bystrica -Sielnica

Trasa pokračuje po rovnakej ceste, cez Kremničku a Rakytovce až do obce Badín. V Badíne sa pokračuje stále rovno cez obec po Družstevnej ulici. Pokračovať popri družstve až na koniec obce. Potom po poľnej ceste stále rovno okolo veľkého bigboardu v poli až do Sielnice, kde sa na námestí pred Miestnym úradom nachádza odovzdávka. .

31.07.2023 11:18
usek 11 Banska Bystrica - Sielnica  1 Foto:
debata

Popis pre bežca

Pokračovať po rovnakej ceste, stále rovno, cez Kremničku a Rakytovce až do obce Badín, mierne stúpanie. V Badíne (5,6 km) pokračovať stále rovno cez obec po Družstevnej ulici. Na T – križovatke odbočiť doprava a na ďalšej križovatke (6,2 km) hneď doľava. Pokračovať popri družstve až na koniec obce, kde sa treba držať vpravo. Potom po poľnej ceste (6,7 km) stále rovno okolo veľkého bigboardu v poli až do Sielnice. Stále rovno, odovzdávka je na námestí pred miestnym úradom.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace“ vozidlo pokračuje po Sládkovičovej ulici v smere behu, po 1 400 m doľava a potom v pravo na rýchlostnú komunikáciu R1 smer Zvolen. Po ceste R1 až po zjazd na Sielnicu (exit 150) a ďalej až do dediny Sielnica. Parkovanie pred obecným úradom na veľkej asfaltovej ploche. V prípade zaplnenia parkoviska, možnosť využiť parkovanie v priľahlých uličkách pri odovzdávke, za pohostinstvom v ulici na ľavej strane, ktorá vedie na futbalové ihrisko.

Zaujímavosti z okolia

Známou prírodnou atrakciou je neďaleký Badínsky prales. Buky tu dosahujú obvod kmeňa až takmer 500 cm, jedle takmer 550 cm. Zaujímavou atrakciou je ale aj Dobrovoľný hasičský zbor v Sielnici. Neďaleko sa nachádza aj drevený artikulárny kostol v Hronseku, ktorý je zapísaný do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju