Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľkolepý návrat gymnastickej hviezdy. Američanka Bilesová dominovala na US Classics

Americká gymnastka Simone Bilesová absolvovala na US Classics (USC) úspešný návrat k pretekom po dvojročnej prestávke.

06.08.2023 12:16 , aktualizované: 13:31
794653817 Foto:
Simone Bilesová je po dvoch rokoch späť a opäť dominuje na gymnastických náradiach.
debata

Štvornásobná olympijská šampionka vyhrala v Hoffman Estates viacboj s bodovým ziskom 59,100 a o päť bodov zdolala druhú Leanne Wongovú. Najlepšia bola aj na kladine a v prostných.

US Classics boli poslednou kvalifikačnou akciou pred majstrovstvami USA v San Jose (24. až 27. augusta) a pre Bilesovú prvou súťažou od olympijských hier v Tokiu. V Japonsku sa iba 142 cm vysoká gymnastka postarala o pozornosť, keď odstúpila zo súťaže družstiev pre psychické problémy.

Simone Bilesová Čítajte viac Čas, aby sa FBI zodpovedala. Zneužité gymnastky žiadajú obrovské odškodné

Svoje odstúpenie vysvetlila tým, že pri točených prvkoch stráca prehľad o tom, kde sa vo vzduchu nachádza.

O ďalších plánoch Bilesová po sobotňajšej súťaži nehovorila. Očakáva sa ale, že bude štartovať v San Jose a potom na prelome septembra a októbra na majstrovstvách sveta v Antverpách.

USA New York výstava Lexikón módy múzeum Čítajte viac Nemala som ísť na OH, tvrdí Bilesová. Vraj ju poznačil aj pohľad na ňu ako černošku

Logickým pokračovaním by potom podľa agentúry AP bol štart na olympijských hrách v Paríži, kde by sa Bilesová mohla pokúsiť rozšíriť svoju zbierku siedmich medailí.

"Myslím, že to prebehlo naozaj dobre, čo ma celkom prekvapilo. Všetko do seba zapadlo. Som spokojná s tým, ako na tom momentálne som, psychicky aj fyzicky. V zostavách je ešte pár vecí, na ktorých musím zapracovať, ale na prvé preteky to bolo celkom dobré, uviedla držiteľka rekordných 19 titulov na MS.

debata chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #Simone Bilesová