Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

RTVS prišla o všetok hokej, ale trvá na tom, že obmedzovať svoje vysielanie nebude

RTVS v súčasnosti neplánuje pristúpiť k obmedzeniu vysielania televízneho okruhu :Šport. Telerozhlas sa snaží rozšíriť akvizície v prípade atraktívnych športových podujatí.

04.08.2023 14:40
RTVS mlynská dolina Foto: ,
Budova Slovenskej televízie v Bratislave.
debata (3)

V súvislosti s prebiehajúcou diskusiou o stratégii a aktuálnom stave nákupu športových vysielacích práv pre RTVS to v stanovisku pre TASR uviedol hovorca verejnoprávneho média Filip Púchovský.

Aktuálnym stavom pri nákupe športových licencií sa vo štvrtok (3. 8.) na neverejnom rokovaní zaoberala Rada RTVS. V uznesení k prerokovanému bodu orgán dohľadu konštatuje, že „informácie odprezentované manažmentom RTVS sú v súlade s poslaním verejnoprávneho vysielateľa a v záujme ďalšieho rozvoja programovej služby :Šport“.

Manažment má radu priebežne informovať o aktualizácii stavu negociácií, verejne však komentovať situáciu nechce.

„Nebudeme sa vyjadrovať k prebiehajúcim rokovaniam o športových licenciách ani priebehu súťaží o práva na vysielanie športových podujatí,“ tlmočil stanovisko vedenia Púchovský.

Pripomenul, že medzi licenciami, ktoré RTVS v súčasnosti vlastní, sú napríklad práva na vysielanie letných i zimných olympijských hier, takisto práva na podujatia atletickej Diamantovej ligy, medzinárodných basketbalových súťaží či domácej basketbalovej ligy.

SR Hokej Tipos Extraliga 50. Kolo BAX Čítajte viac RTVS ostro reaguje na odobratie extraligy. Rozhodnutie zväzu označil za neakceptovateľné

Do roku 2025 má RTVS tiež práva na cyklistickú Tour de France, do roku 2030 na svetový šampionát a svetový pohár v biatlone. RTVS takisto vlastní licenciu na zápasy futbalovej Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy, rovnako i na zápasy reprezentácie v európskej kvalifikácii či Lige národov.

V rámci podujatí Svetového pohára v alpskom lyžovaní vlastní práva na rakúske podujatia v najbližšej sezóne, môže tiež vysielať hádzanársku ligu i hádzanárske svetové šampionáty.

Diskusia o aktuálnom stave vysielacích práv na športové podujatia sa zintenzívnila po informácii o zmene vysielateľa zápasov hokejovej extraligy.

Cudzinci vo futbalovej Niké lige 2023/24 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený od klubov s najvyšším...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #RTVS Šport