Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 28: Šaľa - Horné Saliby

Za odovzdávkou 100 m sa odbáča vľavo, po chodníku sa prebehne cez most ponad rieku Váh. Následne sa beží po ulici Petra Pázmaňa a pokračuje sa na pešiu zónu, cez centrum mesta Šaľa. Po prebehnutí pešou zónou sa pokračuje cez kruhový objazd stále rovno, po priechode pre chodcov na pravej strane, smer Diakovce. Za cintorínom sa prebehne cez priechod pre chodcov na ľavú stranu a po krajnici sa prejde cez železničné priecestie. Pokračuje sa stále rovno po hlavnej ceste, von zo Šale do obce Diakovce. Od čerpacej stanice L-Petrol sa beží po chodníku po ľavej strane cesty. Beží sa okolo kultúrneho domu, na prvej križovatke vpravo až ku kostolu, potom doľava medzi rodinnými domami späť na cestu do obce Horné Saliby okolo Pensionu Europa. Pokračuje sa po hlavnej ceste, na križovatke za mostíkom cez potok Derňa, držať sa vľavo, k termálnemu kúpalisku. Neskôr na križovatke rovno do obce Horné Saliby, kde je odovzdávka na začiatku obce.

15.08.2023 10:01
usek 28 Sala - Horne Saliby Foto:
debata

Popis pre bežca

Za odovzdávkou 100 m sa odbáča vľavo, po chodníku sa prebehne cez most ponad rieku Váh a odbočí sa vľavo (0,8 km). Po priechode pre chodcov sa prebehne na pravú stranu, následne sa beží po ulici Petra Pázmaňa, ktorá sa mierne točí vpravo. Pokračuje sa stále rovno, prebehne sa križovatka rovno (1,5 km) a pokračuje sa na pešiu zónu, cez centrum mesta Šaľa. Po prebehnutí pešou zónou sa pokračuje cez kruhový objazd stále rovno (2 km), po priechode pre chodcov na pravej strane, smer Diakovce. Za cintorínom sa prebehne cez priechod pre chodcov na ľavú stranu a po krajnici sa prejde cez železničné priecestie (2,4 km). Pokračuje sa stále rovno po hlavnej ceste, von zo Šale do obce Diakovce. Od čerpacej stanice L-Petrol (4,1 km) sa beží po chodníku po ľavej strane cesty. Uprostred obce pred križovatkou sa prebehne po priechode pre chodcov doprava a hneď na najbližšej križovatke (4,7 km) sa odbočí vľavo. Beží sa okolo kultúrneho domu, na prvej križovatke vpravo až ku kostolu, potom doľava medzi rodinnými domami späť na cestu do obce Horné Saliby okolo Pensionu Europa. Pokračuje sa po hlavnej ceste, na križovatke (7,6 km) za mostíkom cez potok Derňa, držať sa vľavo, k termálnemu kúpalisku. Neskôr na križovatke (10,8 km) rovno do obce Horné Saliby, kde je odovzdávka na začiatku obce.

Informácie pre motorové vozidlá

Z parkoviska OC Tesco späť na kruhový objazd, použiť tretí zjazd smer centrum. Cez most ponad rieku Váh, stále rovno po hlavnej ceste, najskôr smer Bratislava, potom na Diakovce.Na kruhovom objazde smer Diakovce až na koniec Šale, pokračovať po trase behu do Diakoviec a po hlavnej ceste do až Horných Salíb. Parkovanie pri futbalovom ihrisku a na 3. tréningovej ploche umiestnenej za hlavným štadiónom. K dispozície je občerstvenie, toalety a plocha vhodná na kempovanie.

Zaujímavosti z okolia

V obci Horné Saliby sa nachádza termálne kúpalisko. Pre návštevníkov je k dispozícií celý relaxačný komplex, ktorého súčasťou sú aj 3 vonkajšie bazény. Mineralizovaná voda v bazénoch je termálneho pôvodu a jej teplota dosahuje 30ºC. Vyznačuje sa aj svojimi blahodarnými účinkami na pohybové ústrojenstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju