Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 27: Selice - Šaľa

Beží sa po hlavnej ceste do obce Trnovec nad Váhom. Prebehne sa celou obcou Trnovec a na konci odbočí z hlavnej cesty. Pokračuje sa stále rovno až na koniec asfaltky. Asfaltka sa zmení na panelovú cestu. Treba sa držať stále vpravo aj na križovatke odbočiť vpravo. Prebehne sa ponad hrádzu a pokračuje sa po panelovej ceste. Neskôr popod železničný most a po čase sa opäť prebehne ponad hrádzu. Potom už stále rovno po panelovej ceste popri hrádzi smer Šaľa. Na konci cesty sa odbočí doľava a vybehne sa na hrádzu. Po hrádzi asi 300 m k odovzdávke.

10.08.2023 13:11
usek 27 Selice - Sala Foto:
debata

Popis pre bežca

Beží sa po hlavnej ceste do obce Trnovec nad Váhom. Prebehne sa celou obcou Trnovec a na konci asi 200 m za obecným úradom sa odbočí z hlavnej cesty vľavo (7,5 km). Pokračuje sa stále rovno až na koniec asfaltky. Asfaltka sa zmení na panelovú cestu. Treba sa držať stále vpravo aj na križovatke (8,2 km) odbočiť vpravo. Prebehne sa ponad hrádzu a pokračuje sa po panelovej ceste. Neskôr popod železničný most a po čase sa opäť prebehne ponad hrádzu. Potom už stále rovno po panelovej ceste popri hrádzi smer Šaľa. Na konci cesty (11 km) sa odbočí doľava a vybehne sa na hrádzu. Po hrádzi asi 300 m k odovzdávke.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace“ vozidlo ide až do Trnovca nad Váhom po rovnakej trase ako bežec, až po križovatku, kde bežec odbáča doľava, na hrádzu. Vozidlo pokračuje rovno na koniec obce, cez železničné priecestie smer Šaľa. Prejde sa mestskou časťou Šaľa Veča, z kruhového objazdu použite tretí zjazd a potom na parkovisko OC Tesco, kde sa parkuje. Odovzdávka je na hrádzi, z parkoviska je to asi 300 m.

Zaujímavosti z okolia

Najvýznamnejšou pamiatkou na území mesta je renesančný kaštieľ, pôvodne vodný hrad. Je vernou kópiou paláca rodiny Turzovcov vo Veľkej Bytči. V centre mesta návštevníkov upúta pohľad na Námestie sv. Trojice so sochou sv. Trojice, Rímsko-katolícky kostol sv. Margity. V širšom centre mesta sa nachádza chránená kultúrna pamiatka tzv. Roľnícky dom, ktorý bol postavený ešte v roku 1730 a dodnes si zachoval originálny ráz s trstinovou strechou. K najvyhľadáva­nejším cieľom v okolí Šale patrí termálne kúpalisko v neďalekých Diakovciach. Termálna voda, ktorá pri prameni dosahuje teplotu 65ºC priaznivo pôsobí na pohybové ústrojenstvo. Pre priaznivcov vodných športov sa pri obci Kráľová nad Váhom nachádza veľká, všestranne rekreačne využiteľná vodná plocha.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju