Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 23: Vráble -Kmeťovo

Asi 50 m od odovzdávky sa napojíte na cyklistický chodník, ktorý začína medzi dvomi budovami. Po cyklistickom chodníku sa beží rovno, za mostíkom ponad rieku Žitava a beží sa až do obce Dyčka. Pokračuje sa po hlavnej ceste stále rovno von z obce Dyčka. Ďalej sa beží stále po hlavnej ceste cez obce Lúčnica nad Žitavou, Martinová, Michal nad Žitavou, až do obce Kmeťovo. Beží sa po ľavej krajnici, prípadne po chodníku na ľavej strane cesty. Odovzdávka je v Kmeťove uprostred obce, pred krčmou.

08.08.2023 13:45
usek 23  Vrable - Kmetovo Foto:
debata

Popis pre bežca

Asi 50 m od odovzdávky sa napojíte na cyklistický chodník, ktorý začína medzi dvomi budovami. Po cyklistickom chodníku sa beží rovno, za mostíkom ponad rieku Žitava odbočiť vľavo (0,4 km) a beží sa až do obce Dyčka. Na konci cyklistického chodníka sa odbáča doľava (0,9 km), po asi 100 m na prvej križovatke doprava a po Vrábeľskej ulici až ku križovatke s hlavnou cestou (1,2 km), kde sa odbočí doľava. Pokračuje sa po hlavnej ceste stále rovno von z obce Dyčka. Ďalej sa beží stále po hlavnej ceste cez obce Lúčnica nad Žitavou, Martinová, Michal nad Žitavou, až do obce Kmeťovo. Beží sa po ľavej krajnici, prípadne po chodníku na ľavej strane cesty. Odovzdávka je v Kmeťove uprostred obce, pred krčmou.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace“ vozidlo pokračuje po ceste č. 51 cez mesto smer Nitra. Na konci mesta, pred železničným priecestím, sa zabočí vľavo smer Dyčka a ďalej po trase behu až k odovzdávke. Parkuje sa na hlavnej ceste pred krčmou, alebo kúsok ďalej pri potravinách, prípadne za odovzdávku pri futbalovom štadióne. V kultúrnom dome je možnosť prenocovať a za cintorínom je vhodná plocha na kempovanie.

Zaujímavosti z okolia

Chránené vtáčie územie Žitavský luh sa nachádza na nive rieky Žitavy. Je to komplex podmáčaných lúk, močiarov a mäkkého lužného lesa. Celkovo sa tu vyskytuje 191 druhov vtákov, z toho 56 hniezdičov, dva druhy plazov a osem druhov obojživelníkov, štrnásť druhov rýb, dvadsaťsedem druhov cicavcov, sedemnásť druhov vážok a iných druhov živočíchov. V obci Kmeťovo sa nachádza aj Rímskokatolícky kostol Ružencovej Panny Márie.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju