Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 22: Nevidzany - Vráble

Cez obec Nevidzany stále pokračovať po hlavnej ceste a držať sa stále vpravo až na koniec obce. Za obcou stále rovno, po spevnenej ceste do obce Tajná. V Tajnej, za zámockým parkom odbočiť doprava a pokračovať cez obec smer Horný Oháj. Na konci obce sa beží po chodníku na pravej strane popri ceste, do Vráblov, až po veľkú križovatku s hlavnou cestou. Pokračuje sa stále rovno po chodníku na pravej strane popri autobusovej stanici z pravej strany. Pokračovať po chodníku cez most ponad Telinský potok. Na nasledujúcej križovatke prebehnúť po priechode pre chodcov na ľavú stranu cesty, pokračovať rovno, okolo pamätníka, kde je odovzdávka.

08.08.2023 11:50
usek 22 Nevidzany - Vrable Foto:
debata

Popis pre bežca

Z odovzdávky sa beží po hlavnej ceste až na križovatku (0,4 km), kde sa odbáča doľava ďalej do obce. Cez obec Nevidzany stále po hlavnej ceste do mierneho kopca, pred malým parčíkom sa držať vpravo. Na križovatke (1,0 km) vpravo, mierne dolu kopcom. Pokračovať po hlavnej ceste a držať sa stále vpravo až na koniec obce. Za obcou (1,6 km) stále rovno, po spevnenej ceste do obce Tajná. V Tajnej, za zámockým parkom (3,3 km) odbočiť doprava a pokračovať cez obec smer Horný Oháj. Na križovatke (6,3 km) rovno a beží sa cez obec Horný Oháj. Na konci obce sa beží po chodníku na pravej strane popri ceste, do Vrábľov, až po veľkú križovatku s hlavnou cestou (8,9 km). Cez križovatku sa prebehne rovno, po priechode pre chodcov na pravej strane. Pokračuje sa stále rovno po chodníku na pravej strane popri autobusovej stanici z pravej strany. Na ďalšej križovatke (8,3 km) odbočiť vpravo. Pokračovať po chodníku cez most ponad Telinský potok. Na nasledujúcej križovatke prebehnúť po priechode pre chodcov na ľavú stranu cesty, pokračovať rovno, okolo pamätníka, kde je odovzdávka.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace“ vozidlo ide po hlavnej ceste, v tvare „esíčka“, von z obce Nevidzany smer Horný Oháj. Ďalej po rovnakej trase ako bežec, až po križovatku s cestou č. 51 vo Vrábľoch. Na križovatke sa odbočí doprava a pokračuje sa cez mesto smer Nitra až k Lidl-u, kde sa parkuje. K odovzdávke sa ide po pešej zóne asi 400m.

Zaujímavosti z okolia

Najkrajšou a najvzácnejšou architektonickou pamiatkou a zároveň dominantou mesta je Rímskokatolícky kostol Preblahoslavenej Panny Márie. Hovorievalo sa, že veža vrábeľského kostola sa odkláňa od svojej zvislej osi o 150 cm. Najnovšie merania však dokázali opak. Patrí medzi najrovnejšie na Slovensku. A ak ste fanúšikmi dobrého vína určite nevynechajte Národný archív vín, kde máte možnosť degustácie vín z rôznych oblastí Slovenska a v letnom období i možnosť posedenia na terase.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju