Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 21: Nemčiňany - Nevidzany

Za odovzdávkou pokračovať rovno po hlavnej ceste, pred futbalovým ihriskom, odbočiť doprava. Beží sa po asfaltke na križovatku a tam doľava do kopca. Na vrchole kopca pokračovať stále po asfaltke popri lese po pravej strane. Na ďalšej križovatke zbehnúť na hlavnú cestu. Na hlavnej ceste doľava a potom stále rovno až k odovzdávke na začiatku obce Nevidzany.

08.08.2023 09:53
usek 21 Nemcinany - Nevidzany Foto:
debata

Popis pre bežca

Za odovzdávkou pokračovať rovno po hlavnej ceste a po cca 100 m, pred futbalovým ihriskom, odbočiť doprava. Beží sa po asfaltke na križovatku (0,8 km) a tam doľava do kopca. Na vrchole kopca pokračovať stále po asfaltke popri lese po pravej strane. Na ďalšej križovatke (5,3 km) doprava – zbehnúť dolu z kopca až na hlavnú cestu. Na hlavnej ceste (6,6 km) doľava a potom stále rovno až k odovzdávke na začiatku obce Nevidzany.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace“ vozidlo ide za odovzdávkou vpravo, po hlavnej ceste v tvare „esíčka“ von z obce Nemčiňany až na križovatku s hlavnou cestou, pri značke koniec obce odbočiť vľavo do obce Malé Vozokany. V Malých Vozokanoch cez prvú križovatku rovno a po cca 150 m, na druhej križovatke s hlavnou cestou, pri pošte, odbočiť doľava smer Vráble. Ďalej po hlavnej ceste cez obec Červený Hrádok rovno do obce Nevidzany, kde je hneď na začiatku odovzdávka. Parkovisko je za odovzdávkou vpravo, v starom JRD vľavo alebo v obci.

Zaujímavosti z okolia

V obci Nevidzany sa nachádza rímskokatolícky kostol Obrátenia sv. Pavla, jednoloďová modernistická stavba s pravouhlým ukončením presbytéria a vežou tvoriacou súčasť jej hmoty z roku 1943. Zariadenie kostola pochádza z doby jeho vzniku.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju