Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 20: Hronský Beňadik - Nemčiňany

Trasa pokračuje do obce Psiare. Po poľnej asfaltke okolo družstva pokračovať do obce Kozárovce. Stále sa držať hlavnej cesty cez polia do dediny Kozárovce, ďalej prejdete cez celú dedinu a pokračujete von z obce smer Nemčiňany. V Nemčiňanoch na prvej križovatke odbočiť doľava a pokračovať cez obec až na odovzdávku na križovatke na konci obce.

03.08.2023 13:35
usek 20 Hronsky Benadik - Nemcinany  1 Foto:
debata

Popis pre bežca

Po odovzdávke pokračovať po ľavej strane cesty do obce Psiare. Odbočiť z hlavnej cesty doprava cez železnicu (2,3 km). Po poľnej asfaltke okolo družstva pokračovať do obce Kozárovce. Stále sa držať hlavnej cesty cez polia do dediny Kozárovce, v dedine pri kostole (4,6 km) doprava. Asi po 300 m odbočiť doľava a cez mostík nad Čaradickým potokom pokračovať do centra obce. Prebehnúť cez námestie stále rovno, aj na križovatke s hlavnou cestou (5 km) rovno a pokračovať von z obce smer Nemčiňany. Beží sa po užšej ceste cez polia. Pri poľnohospodárskom družstve (7,4 km) je ostrá zákruta vpravo, mierne stúpanie, neskôr les a mierne klesanie. V Nemčiňanoch na prvej križovatke (10,9 km) odbočiť doľava a pokračovať cez obec až na odovzdávku na križovatke na konci obce.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace“ vozidlo pokračuje po hlavnej ceste smer Levice a odbočuje pri železničnom priecestí doprava na Kozárovce. V centre Kozároviec odbočiť doľava na Nemčiňany a pokračovať po rovnakej trase ako bežec.

Zaujímavosti z okolia

V obci Kozárovce sa rieka Hron prediera medzi dvoma skalami a vytvára tzv. Slovenskú bránu. Je to špecifický geografický útvar, z východnej strany ohraničený okrajom Štiavnických vrchov a z južnej strany začiatkom Pohronskej pahorkatiny. Trasa behu Od Tatier k Dunaju, ako aj voda v rieke Hron, na tomto mieste opúšťa Slovenské hory.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju