Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 19: Brehy - Hronský Beňadik

Za odovzdávkou sa beží stále po hlavnej ceste do obce Tekovská Breznica. Na konci obce popod rýchlostnú komunikáciu až na hlavnú cestu v obci Orovnica. Ďalej po hlavnej ceste prvej triedy von z Orovnice. Stále rovno popri železnici, popod rýchlostnú komunikáciu, smer Hronský Beňadik, kde sa beží až na námestie pod kláštorom, kde je odovzdávka.

03.08.2023 12:15
usek 19 Brehy - Hronsky Benadik  1 Foto:
debata

Popis pre bežca

Za odovzdávkou sa beží stále po hlavnej ceste do obce Tekovská Breznica. Na konci obce (4,6 km) odbočiť doprava, popod rýchlostnú komunikáciu mierne do kopca až na hlavnú cestu v obci Orovnica (5,5 km), tu odbočiť doľava. Ďalej po hlavnej ceste prvej triedy von z Orovnice. Cesta je úzka so zvodidlami na ľavej strane. Stále rovno popri železnici, popod rýchlostnú komunikáciu (8,7 km), smer Hronský Beňadik, neskôr sa cesta rozširuje. Obec Hronský Beňadik prebehnúť vľavo (9,9 km), dolu je chodník. Beží sa až na námestie pod kláštorom, kde je odovzdávka.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace vozidlo“ ide po rovnakej trase ako bežec. Parkovanie v strede obce vedľa námestia pred potravinami. Veľké parkovacie priestory sú taktiež za námestím na ľavej strane smer železničná stanica. V blízkosti odovzdávky sú pre bežcov k dispozícií verejné toalety.

Zaujímavosti z okolia

V Hronskom Beňadiku sa nachádza Bazilika Minor-Kostol sv. Benedikta opáta a Panny Márie. Benediktínky kláštor v Hronskom Beňadiku je jednou z najkrajších a najimpozantnejších pamiatok Banskobystrického kraja. Týči sa na slanom brale, nad obcou Hronský Beňadik. Ak budete cestovať okolím, jednoznačne nevynechajte príležitosť navštíviť tento skvost gotickej architektúry.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju