Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 18: Voznica - Brehy

Za odovzdávkou rovno, von z obce Voznice až do obce Rudno nad Hronom. V centre obce doľava k futbalovému štadiónu, kde je k dispozícii otvorený bufet a sprchy. Pokračovať rovno po ceste von z obce Rudno nad Hronom až do obce Brehy. Na križovatke prebehnúť rovno na námestie, kde je odovzdávka.

02.08.2023 14:35
usek 18 Voznica - Brehy Foto:
debata

Popis pre bežca

Za odovzdávkou rovno, von z obce Voznice až do obce Rudno nad Hronom. V centre obce (4,3 km) doprava a po cca 100 m, pred mostom cez Hron, doľava k futbalovému štadiónu, kde je k dispozícii otvorený bufet a sprchy. Pokračovať rovno po ceste von z obce Rudno nad Hronom až do obce Brehy. Na križovatke prebehnúť rovno na námestie, kde je odovzdávka.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace vozidlo“ ide po rovnakej trase ako bežec. Pri odovzdávke, v obci Brehy, je parkovisko na futbalovom štadióne. Je tu zriadená oddychová zóna, otvorený bufet a sociálne zariadenia, ktoré poskytuje futbalový klub OŠK Brehy. Na nocľah je možné využiť i priestor neďaleko odovzdávky. Prosíme všetkých vodičov, aby v záujme bezpečnosti bežcov, rešpektovali zákaz zastavenia motorových vozidiel priamo na trase behu!

Zaujímavosti z okolia

Kameňolomy v lokalitách Štamproch a Háj už od stredoveku slúžili na ťažbu ryolitu – materiálu na výrobu mlynských kameňov. Stopy po nej tu možno vidieť dodnes. Ostrý hrebeň, ťahajúci sa od vrcholovej kóty Hája na juh k Havranej skale, ponúka morfologicky zaujímavé útvary. V blízkosti sa nachádza Pohronské múzeum – Novobanská radnica. Architektonickou dominantou centra Novej Bane je nepochybne budova bývalej radnice, ktorá je sídlom Pohronského múzea. V zbierkovom fonde múzea sú zastúpené archeologické nálezy, pamiatky na baníctvo, remeslá a ľudovú výrobu (hrnčiarstvo, sklárstvo, rezbárstvo), zbrane, numizmatické pamiatky a umelecké diela dokumentujúce históriu mesta Nová Baňa a regiónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju