Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal poliať auto benzínom a upáliť sa v ňom. Hororové detaily smrti najlepšieho džokeja u susedov

Z podrobností, ktoré sa objavili v súvislosti so smrťou najlepšieho českého džokeja histórie Filipa Minaříka, mrazí. Denník Blesk s odvolaním sa na vlastné zdroje napísal, že dostihová legenda sa mala upáliť v aute.

12.09.2023 12:36
Filip Minařík Foto:
Filip Minařík bol počas takmer tri desaťročia trvajúcej kariéry oslavovaným džokejom.
debata (1)

Verejný pohreb Minaříka sa údajne nechystá. Slávny športovec musel kvôli vážnemu zraneniu ukončiť úspešnú kariéru. A nečakaný koniec niesol ťažko.

Dostihový pretekár mal nasadnúť do auta, interiér poliať benzínom a zapáliť, potvrdili denníku Blesk dva od seba nezávislé zdroje.

Podľa portálu galopponline.de Minařík trpel depresiami a minulý týždeň v pondelok sa rozhodol vziať si život. Zanechal po sebe manželku Katju a dcéru Finju.

Kota Ikaraši. Čítajte viac Desivá nehoda počas pretekov. Čelnú zrážku s autom neprežil talentovaný cyklista

„Bojovali sme tvrdo, ale nakoniec sme boj so stále sa zhoršujúcou depresiou prehrali. Potrebujeme čas, aby sme si uvedomili a spracovali, čo sa stalo,“ povedala Blesku Minaríkova žena.

Džokej si v roku 2020 pri ťažkom páde poranil hlavu a zlomil nohu, kvôli čomu strávil štyri mesiace v kóme. Cez následky zranení, ktoré ukončili jeho kariéru, sa zrejme nikdy nedokázal preniesť.

„Otvorila sa priepasť, do ktorej som spadol. V tej sa hľadám dodnes,“ zveril sa pár týždňov pred smrťou pre Českú televíziu.

Lisa Lyonová Čítajte viac Pózovala pre Playboy, bola predlohou komiksovej hrdinky. Zomrela legendárna priekopníčka ženskej kulturistiky

Myšlienky na samovraždu podľa vlastných slov mal už pred desiatimi rokmi, keď mal problémy s alkoholom. „Z toho som dostal strašný strach a išiel som na liečenie. Týždeň som bol na detoxe, potom som išiel na 90 dní na kliniku a tam ma dali dohromady,“ opísal.

Minařík bol najúspešnejším džokejom českej histórie, počas kariéry vyhral takmer 1800 dostihov. Rodák z pražského Radotína išiel od detstva v stopách svojho otca a šampióna československých džokejov Ferdinanda Minařika. Prvé dostihy vyhral v apríli 1991 a posledný v júni 2020.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #džokej #Filip Minařík