Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglický zázračný chlapec na šípkarsky titul zatiaľ nesiahol. Kombo omeleta a pizza tentoraz nezafungovalo

Majstrom sveta v šípkach sa prvýkrát v kariére stal Angličan Luke Humphries. Vo finále porazil senzáciu turnaja, svojho šestnásťročného krajana Lukea Littlera 7:4, predovšetkým vďaka veľkému obratu a zisku piatich setov v rade. 28-ročný "Cool Hand Luke" vyhral MS prvýkrát v kariére.

03.01.2024 23:32
Luke Littler Foto:
Sklamaný tínedžer Luke Littler.
debata

Dvadsaťosemročný Humphries dostane za triumf 500-tisíc libier. Littler si odnesie 200-tisíc libier a zo 164. priečky rebríčka sa vyšvihol až na 31. pozíciu.

„Hovoril som si, že to musím dokázať tento rok, pretože Luke bude dominovať šípkam veľa ďalších rokov. Ja som vyhral dnes, ale on sa určite čoskoro dočká. Teraz som majster sveta a svetová jednotka, čo viac si priať?“ povedal Humphries v rozhovore po prevzatí pohára.

Juniorský majster sveta Littler pri svojom debute medzi elitou podával po celý čas trojtýždňového turnaja suverénne výkony, v stredu ale na favorizovaného krajana nestačil.

„Urobím to, čo som robil vždy. Ráno si dám omeletu so šunkou a syrom, potom prídem sem, snívam pizzu a potrénujem,“ vravel pred finále.

Napokon však neprekonal rekord Holanďana Michaela van Gerwena, ktorý sa stal šampiónom v 24 rokoch, je ale jednoznačne najmladším finalistom.

„Dnes som sklamaný, ale všetky zápasy na turnaji boli výborné. Finále pri prvej účasti je neuveriteľné,“ podotkol Littler.

Luke Littler Čítajte viac Šípková rozprávka na MS. 16-ročný mladík so zlatou rukou udivuje. Už je vo finále

Humphries vstúpil do zápasu lepšie, za stavu 2:1 ale prehral tri sety za sebou. Vo zvyšku duelu už ani raz nezaváhal a po obrate zvíťazil 7:4.

Tretí nasadený hráč napriek nepresvedčivému vstupu do šampionátu nakoniec potvrdil rolu najväčšieho favorita a nadviazal na zisk troch titulov na turnajoch kategórie major z druhej polovice sezóny.

Obhajca titulu a doterajšia svetová jednotka Angličan Michael Smith vypadol v osemfinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Luke Littler #Luke Humphries