Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šípková rozprávka na MS. 16-ročný mladík so zlatou rukou udivuje. Už je vo finále

Rozprávka ešte len 16-ročného Angličana Luka Littlera pokračuje a skončí sa až vo finále majstrovstiev sveta. Vychádzajúca hviezda svetových šípok si s parádnym priemerom 106 prišla pre ďalšie víťazstvo.

03.01.2024 07:23
Luke Littler Foto:
16-ročný Luke Littler je senzáciou prebiehajúcich majstrovstiev sveta v šípkach.
debata

Vo finálovom boji o titul vyzve Littler ďalšieho fenoména Luka Humphriesa, ktorý v semifinále rozdrvil Scotta Williamsa a stane sa novou svetovou jednotkou.

Littler si v boji o postup do finále poradil s Robom Crossom a môže tak nadviazať na nedávny zisk titulu juniorského majstra sveta.

16-ročný šípkar sa stal vôbec najmladším finalistov MS dospelých v histórii. Crossa porazil 5:2 a priemer na tri šípky si udržal na fantastickej hodnote 106 bodov. Zaujal aj úspešnosťou pri zatváraní.

bidasergey 1692254243 1 Čítajte viac Utiekli z armády, šťastie našli v USA. Ruským olympionikom hrozí niekoľkoročné väzenie

Hneď šestnásťkrát sa mu podarilo trafiť maximum, 180 bodov, mal 46-percentnú úspešnosť pri zatváraní a jeho najväčšie zatvorenie malo hodnotu 149. Dobrý výkon podal aj Cross, mal podobné čísla, ale na Littlera v Alexandra Palace nemal.

Potom išiel do akcie veľký favorit Luke Humphries, ktorý predviedol ešte lepší výkon ako Littler. Premožiteľovi hviezdneho Michaela van Gerwena nedal moc šancí, mal priemer nad 108 a proti tomu sa hrá ťažko.

Nakoniec si prišiel 28-Angličan po suverénnu výhru 6:0 na sety a sane sa novou svetovou jednotkou. Nič na tom nezmení ani výsledok blížiaceho sa finále proti Lukovi Littlerovi.

šípky – MS
semifinále:
Luke Littler – Rob Cross 6:2, Luke Humphries – Scott Williams 6:0

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v šípkach #Luke Littler