Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čínsky šachista sa z titulu dlho netešil. Pil, podvádzal a vrchol nastal v hotelovej izbe

štyridsaťosemročný šachista Jen Čcheng-lung neustál svoj triumf. Po víťazstve na turnaji v čínskom šachu, ktorý je známy pod názvom siang-čchi, prišlo odobratie titulu aj zákaz činnosti.

27.12.2023 12:26
812747552 Foto:
Čínsky šach sa od toho tradičného veľmi nelíši.
debata

K škandálu došlo po turnaji, ktorý sa konal na ostrove Chaj-nan. Čerstvý víťaz sa na hotelovej izbe opil a následne sa vyšpinil do vane.

„Poškodil hotelový majetok a narušil verejný poriadok,“ uviedla Čínska asociácia siang-čchi. Tá víťazovi turnaja okamžite odobrala titul a jeho konanie odmenila aj ročným zákazom činnosti.

To však nebolo všetko. Čcheng-lung čelí obvineniu, že sa stal šampiónom vďaka podvádzaniu. Počas hry si pomáhal análnymi guličkami, ktoré boli vybavené bezdrôtovým vysielačom.

821576017 Čítajte viac Mám ELO 1400 a nikto mi neverí, smeje sa. Salah opísal, kam až siaha jeho závislosť na online hre

Organizácia uviedla, že špekuláciami na sociálnych sieťach sa zaoberá, no zatiaľ nemá žiadny dôkaz, že by šachista podvádzal.

Čínske šachy alebo siang-čchi sú v Ázii veľmi populárne. Od tých tradičných sa až tak veľmi nelíšia.

Figúrky sú označené čínskymi znakmi, no na rozdiel od klasickej šachovnice sa neumiestňujú na pole, ale na priesečníky čiar.

Vianoce 2023 u slovenských športovcov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Slovenskí športovci sa chvália vianočnými...
debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #alkohol #titul #šach #čínsky šach