Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krutá správa od susedov: Ešte len 17-ročná reprezentantka podľahla zákernej chorobe

Tragická správa od našich severných susedov. Nádejná bedmintonová reprezentantka Julia Wójciková podľahla zákernej chorobe. Mala len 17 rokov.

24.03.2024 21:47
Julia Wójciková Foto:
Julia Wójciková.
debata (7)

O smutnej správe informoval na sociálnych sieťach Poľský bedmintonový zväz. „S hlbokým zármutkom oznamujeme, že vo štvrtok po dlhom a ťažkom priebehu choroby zomrela Julia Wójciková, talentovaná bedmintonistka a reprezentantka, ktorá mala iba 17 rokov,“ uviedli zástupcovia zväzu na Facebooku.

Wójcikovej v minulom roku diagnostikovali rakovinu. Jej tréner si vtedy všimol, že má opuchnutú ruku a prerušil zápas na Polish Open v Tarnówe.

Krátko po tom sa mladá športovkyňa dozvedela, že má nádor na hrudi. Od tej doby prakticky neopustila nemocnicu. Po poslednej chemoterapii bolo jej telo oslabené a po napadnutí infekciu sa už nedokázala zotaviť.

Kalle Rovanperä Čítajte viac Obrovská tragédia na rely v Maďarsku. Auto zišlo z trate, štyria diváci zomreli, medzi nimi aj malé dieťa

„Čas sa pre mňa zastavil. Začala som s chemoterapiou a uvedomila som si, aký boj ma čaká. Tentokrát ide o veľa. Našťastie ma rodina a priatelia podporujú. Mám veľa snov a plánov, ktoré si chcem splniť, takže bojujem a neplánujem sa vzdať,“ citoval vlani Wójcikovú denník Przeglad Sportowy.

Úprimnú sústrasť rodine vyjadrili zamestnanci bedmintonového zväzu, hráči aj tréneri. V priebehu piatkového zápasu Polish Open si uctili jej pamiatku minútou ticha.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #bedminton