Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažká rana pre šport v Česku. Náhla smrť reprezentačného trénera, mal len 43 rokov

Jeho dlhoročná práca pozdvihla český bejzbal medzi svetovú elitu. Vychoval mnoho talentov, juniorský reprezentáciu viedol desať rokov. Dlhoročný hráč a uznávaný kouč David Winkler cez víkend nečakane zomrel vo veku nedožitých 44 rokov.

27.02.2024 07:50
David Winkler Foto:
David Winkler.
debata (3)

Český bejzbal sa zahalil do smútku. Winkler bol pri postupe národného tímu na turnaj World Baseball Classic v Japonsku, kde bol jedným z trénerov reprezentácie. O jeho nečakanom úmrtí informoval web baseball.cz.

Winkler sa po skončení aktívnej kariéry venoval trénovaniu aj manažérskej činnosti v bejzbale. Pracoval ako tréner národného tímu dospelých aj ako manažér mládežníckych reprezentácií.

„Je to hrozná udalosť, trhá mi to srdce, celé telo… V ordinácii som sa dvakrát rozplakal, že ho už neuvidím. Je strašné, ako telo funguje, to som pritom neurológ,“ citoval Brněnský deník hlavného kouča českej reprezentácie Pavla Chadima.

Cifor Hodorog, energetické nápoje, smrť, mladík, futbal, chlapec Čítajte viac V Rumunsku sú zhrození smrťou 13-ročného futbalistu. Pred tréningom vypil tri plechovky nápoja, na ktorý platí zákaz

Poznali sa dlhé roky a spolupracovali už v klube Draci Brno. „Pred 20 rokmi sme spolu trénovali, rozumeli sme si. Potom sa vydal na dráhu hlavného trénera juniorov, držal som mu palce a podporoval ho,“ uviedol Chadim.

Práve on ho doviedol k českej seniorskej reprezentácii. Spoločne sa podieľali aj na 5. mieste Česka na vlaňajších domácich majstrovstvách Európy.

Winkler veľmi dobre pracoval s mladými hráčmi, čo dokazoval nielen v reprezentácii, ale aj u Drakov. „Vychoval veľké množstvo hráčov, viedol desať rokov juniorov, takže vychoval celú generáciu,“ doplnil.

Kozaženko a Jermakov Čítajte viac Tragédia v Nemecku. Po útoku nožom zomrel už druhý ukrajinský basketbalista

Bejzbalové gény predal synovi Jakubovi, ktorý je českým mládežníckym reprezentantom. „Kráča v jeho stopách, už teraz je lepší, než bol David v jeho rokoch. Mal byť na čo pyšný, má za sebou veľa úspechov,“ skonštatoval Chadim.

O náhlej smrti, o dôvodoch ktorej české médiá neuviedli bližšie detaily, informovala Česká baseballová asociácia.

„Svojim celoživotným úsilím pomohol vychovať niekoľko generácií talentovaných bejzbalistov a pomáhal rozvoju pálkových športov v Česku. Rodine a priateľom prajeme statočnosť v ťažkých časoch,“ napísala asociácia na svojom webe.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #český bejzbal #David Winkler