Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dopady izraelského vojnového ťaženia: Na MS v Katare vybučali striebornú medailistku

Fanúšikovia na tribúnach krytého štadióna v Dauhe pokazili medailové oslavy na majstrovstvách sveta 20-ročnej izraelskej plavkyni Anastasii Gorbenkovej.

19.02.2024 09:50
Anastasia Gorbenková Foto:
Bučanie divákov na tribúnach Izraelčanku Anastasiu Gorbenkovú (vľavo) vykoľajilo a utešovala ju majsterka sveta na 400 m polohové preteky, Britka Freya Constance Colbertová.
debata (2)

Rodáčka z Haify zaznamenala ziskom striebornej medaily na 400 m polohové preteky životný úspech. No ten s ňou nezdieľali diváci na štadióne Aspire Dome v metropole Kataru.

Jej oslavy pokazilo zborové bučanie nespokojných fanúšikov, ktoré prehlušilo aj jej rozhovor s moderátorom po úspešnom vystúpení.

Negatívne reakcie z tribún pokračovali aj počas slávnostného odovzdávania medailí. Prítomnosť izraelských plavcov vyvolala okrem divákov aj kritiku zo strany niektorých katarských médií a propalestínskych skupín.

Dôvodom je už vyše štvormesačné ťaženie izraelskej armády na mestá v pásme Gazy, ktoré je reakciou na útok Hamasu na Izrael zo 7. októbra minulého roka. Ako informovala agentúra Reuters, riadiaci orgán svetového plávania World Aquatics sa k celej veci nevyjadril.

Izraelčanka Gorbenková pre Jerusalem Post priznala, že to nebolo po prvýkrát, čo musela v Dauhe čeliť nespokojnosti domácich fanúšikov.

James Magnussen Čítajte viac Zbláznili sa? Plavec dostane milión dolárov, keď bude dopovať a prekoná rekord

„Som tu a už týždeň vnímam všetky tieto zvuky, ale mám na ušiach slúchadlá. Som vo svojej zóne. Som tu, aby som robila to, čo milujem, a to je šport,“ povedala Gorbenková.

Nevľúdnosťou Kataršanov si nenechala vziať radosť zo zisku striebra na majstrovstvách sveta. „Som tu, aby som reprezentovala krajinu. A robím to s izraelskou vlajkou a som na to hrdá. A komu sa to nepáči, to nie je môj problém,“ dodala plavkyňa.

Slovenská plavkyňa Viktória Reichová Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Krásna a šikovná. Pozrite sa na slovenský...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #MS v plávaní 2024 #Anastasia Gorbenková