Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympijská medailistka naletela, teraz ju vyšetrujú. Z jej snúbenca sa vykľula žena a podvodníčka

Juhokórejská šermiarka, olympijský vicemajsterka z Pekingu a bronzová medailistka z Londýna Nam Hyun-hee lieta v problémoch. Vlani v októbri hrdo oznámila zásnuby s o 15 rokov mladším partnerom.

17.02.2024 17:43
65477752 Foto:
Nam Hyun-Hee má aj vlastnú šermiarsku školu.
debata

Ukázalo sa, že jej vyvolený je v skutočnosti prefíkaný podvodník, ba čo viac… žena. Čaká ho, teda po (staro)novom ju, väzenie, no vyšetrujú aj nešťastnú fleretistku.

Podivuhodný príbeh sa začal, keď v septembri 2023 bývalá olympionička a momentálne šéfka vlastnej prestížnej školy šermu predstavila muža menom Jeon Cheong-yoo ako svojho o 15 rokov mladšieho priateľa.

Ten tvrdil, že pochádza z rodiny, ktorá vlastní niekoľko kasín a luxusných rezortov. Miestne médiá však rýchlo prišli na to, že ide o podvodníka. V novembri minulého roka ho zatkli pre podozrenie z rôznych krádeží.

Jeon získal kontakty na bohatých ľudí a presvedčil ich, aby urobili pochybné investície. Takto od apríla 2022 do októbra minulého roka vymámil 3 miliardy wonov (viac ako 2,1 milióna eur), od najmenej 27 ľudí. 42-ročná Nam už po mesiaci zrušila zásnuby a tvrdila, že o podvádzaní svojho partnera nevedela.

bidasergey 1692254243 1 Čítajte viac Utiekli z armády, šťastie našli v USA. Ruským olympionikom hrozí niekoľkoročné väzenie

Prípad sa dostal pred súd a ukázalo sa, že Jeon už bol odsúdený za podvod. Oficiálne dokumenty navyše odhalili, že je formálne… ženou.

V minulosti podstúpil operáciu na zmenu pohlavia a neinformoval o tom ani svoju snúbenicu. Jeona súd odsúdil na 12 rokov za mrežami.

Tým sa však problémy nešťastnej bývalej šermiarky nekončia. Policajti si totiž posvietili aj na ňu.

Už od novembra prebieha vyšetrovanie pre podozrenie z jej účasti na Jeonových nezákonných aktivitách. Zakázali jej opustiť Južnú Kóreu.

Jeon tvrdí, že väčšinu nakradnutých peňazí minul na Nam. A naozaj – za Jeonove/Jeonine peniaze si bývalá športovkyňa kúpila nové Bentley a splatila časť úverov. Dostala aj veľa luxusných kabeliek, ktoré už boli skonfiškované.

debata chyba
Viac na túto tému: #podvod #šermiari #Fleret #Nam Hyun-hee