Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Titul získali hádzanárky Michaloviec

Hádzanárky Iuventy Michalovce získali v sobotu aj druhý majstrovský titul v klubovej histórii. V treťom stretnutí finálovej série o majstra SR zdolali v Šali domáce hráčky Slovana Duslo 23:29 a po predchádzajúcich dvoch domácich víťazstvách uzavreli sériu jednoznačným pomerom 3:0 na zápasy.

13.05.2006 23:27
debata

Okrem zisku majstrovskej trofeje a zlatých medailí si hráčky zemplínskeho klubu rozdelia aj prémiu od vedenia vo výške 300 000 Sk. Bronzové medaily získali tiež už po treťom zápase s ŠKP Štart Bratislava hráčky ŠKP Banská Bystrica.

Prvý úder zasadili domácemu kolektívu už pred začiatkom tretieho duelu fanúšikovia, ktorých do Mestskej športovej haly nezavítalo omnoho viac ako na ligu a tribúny sa ako-tak dôstojne zaplnili len vďaka priaznivcom Iuventy, ktorých bolo počas celého zápasu aj viacej počuť.

Zverenky trénerky Braunovej vykročili za vysnívaným obratom v sérii úspešne a po góle Fečovej sa ujali vedenia. Deväťnásobné slovenské šampiónky vyhrávali ešte aj 2:1, no to bolo posledný raz v stretnutí a vlastne aj v sezóne. Po viacerých chýbach Šale v útočnej fáze Michalovčanky nekompromisne trestali a už za stavu 2:5 brzdila Braunová východniarsku lavínu oddychovým časom. Avšak len na krátko. Iuventa si počas prvého dejstva najmä zásluhou dobrej obrany a fantastických zákrokov Lenky Krajcárovej v bránke hostí udržiavala až štvorgólový náskok a hlúčik sklaných z východu už po štvrtine hry zborovo kričal „majstri, majstri“.

Záver prvého dejstva, ale vyšiel obhajkyniam titulu, ktoré hlavne Vlčková šiestimi gólmi doviedla k vyrovnaniu na 11:11 v 27. min. Iuventa ale nestratila hlavu, ešte do prestávky opäť ušla o tri góly a po prestávka nadobudla náskok v pôsodných rozmeroch. Braunovej hráčky sa aj vo zvyšnom priebehu snažili manko eliminovať, no Krajcárová a vlastné chyby ich neprestávali deptať. Na zlom v stretnutí nestačila ani vyše poldruha minúty dlhá presilovka o dvoch hráčok a tak už vyše dvoch minút pred koncom duelu bolo jasné, že majstrovská trofej sa sťahuje po troch rokoch opäť k Zemplínskej Šírave. Iuventa navyše nad svojím veľkým rivalom posledných rokov zvíťazila v tejto sezóne už po piaty raz v poradí.

Trénerka Šale Darina Braunová: „Dúfali sme, že sme si prídel streleckej smoly vyčerpali už na východe, no márne. Ešte aj v prestávke som verila, že sa nám niečo podarí spraviť s výsledkom, no ťažko si vysvetliť zahadzovanie šancí a individuálne chyby, po ktorých sme stratili toľko lôpt. Michalovce možno nemali ani omnoho kvalitnejší káder, ale musíme priznať, že boli vo finále lepšie.“

Tréner Michaloviec Dušan Daniš: „Už pred finále som veril, že sa nám o titule podarí rozhodnúť v troch zápasoch. Skvele chytala Krajcárová a naša obrana hrala podľa mojich predstáv. Je to veľmi pekný pocit získať titul na palubovke v Šali, kde som vo svojej kariére tiež triumfoval. Každý z mojich ôsmich titulov má svoju cenu.“

finále – 3. zápas:
Slovan Duslo Šaľa – Iuventa Michalovce 23:29 (11:14) **
Šaľa: Fabiánová, Némethová – Antalová 2, Vlčková 9/3, Gáborová, Fečová 3, Váradyová 1, Púčiková, Csalavová, Halásová 4/1, Pileková 1, Šalatová 1, Flašková 2.
Michalovce: Krajcárová, Zahorjanová – Jenčíková 3, Tóthová 10/5, Gregorčíková 2, Cinová, Kalaninová 4, Beňušková 3, Pajtášová, Dittelová 7, Szöllösiová, Školková, Hodošková
Rozhodcovia: Dolejš, Kohout (obaja ČR), vylúčenia: 5:6, 7m hody: 6/4 – 5/5, 900 divákov.
**Konečný stav série 0:3 (21:28, 21:24, 23:29), Iuventa majstrom SR.

o bronz – 3. zápas:
ŠKP Štart Bratislava – ŠKP Banská Bystrica 22:25 (11:10)

Najviac gólov: Váchová 4/1, Globanová 4, Gorejová, Madarová, Bachratá po 3 – Kollárová 10/3, Poláková 5, Szabová, Rumanovská po 4. Rozhodovali: Novák, Skružný (obaja ČR), vylúčené: 1:1, 7 m hody: 1/1 – 4/3, 100 divákov
Konečný stav série: 0:3, ŠKP Banská Bystrica bronzová

debata chyba