Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

HOKEJ: Maďarsko - Slovensko 4:2

V úvodnom zápase na Turnaji šiestich krajín v Budapešti utrpeli slovenskí hokejisti poriadnu hanbu, keď šokujúco prehrali s domácou reprezentáciou 2:4. Druhý zápas v A-skupine zohrá Slovensko v sobotu o 18.00 h proti Holandsku.

06.11.2003 20:04
debata
 
  • Maďarsko – Slovensko 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

    Góly: 6. Ladányi, 37. a 39. Palkovics, 54. Ocskay - 8. Čakajík, 30. M. Hudec

    Maďarsko: Budai – Tökési, Šille, Horváth, Tokaji, Kangyal, Szélig, Szuna, Svasznek – Palkovics, Ocskay, Gröschl – Vas Márton, Ladányi, Peterdi – Simon, Majoross, Orsó – Kovács, Hoffmann, Borbás

    SR: Sopko – Žabka, Čakajík, Podhradský, Graňák, Vantroba, K. Sloboda, Homer – Melichárek, Kukumberg, Pištek – M. Hudec, Sabol, M. Kováčik – Lažo, Kmiť, R. Školiak – Kováč, Šimurda, J. Sýkora

 

Slováci nezačali dobre a už v 6. min vyťahoval puk z bránky Sopko, keď sa z gólu radoval center druhého maďarského útoku Ladányi. Po dvoch minútach však už bolo vyrovnané, keď sa trafil obranca Čakajík. Slováci sa však v útoku trápili a všetky ich akcie končili na výbornom brankárovi Székesfehérváru Budaiovi. Ani po prestávke sa obraz hry nezmenil, v polovici zápasu sa však aj s trochou šťastia presadil Hudec a zdalo, že zverenci trénera Hossu dovedú zápas do víťazného konca.

Domáci sa však nevzdávali a aj naďalej zamestnávali Sopka v bránke Slovenska. Navyše ešte do konca druhej dvadsaťminútovky prekvapujúco otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech. O dva lacné góly v Sopkovej sieti sa postaral v rozpätí dvoch minút kanonier Székesfehérváru Palkovics. Prvý padol po strate puku v strednom pásme a kombinácii Maďarov v obrannej tretine, keď Pálkovics zasunul puk za Sopkov chrbát spoza bránky. Druhý presný zásah pridali Maďari dokonca pri presilovke Slovenska po faule na Hudeca. Chybu na útočnej modrej čiare spravil Žabka. Slovenský gólman síce zlikvidoval samostatný únik Palkovicsa, ale vracajúci sa Čakajík poslal v páde slovenského brankára aj s pukom do bránky.

V záverečnej tretine sa snažilo slovenské mužstvo zložené prevažne z mladých hráčov otočiť výsledok vo svoj prospech, ale naďalej stroskotávalo na brankárovi Budaiovi. Dobíjanie bránky maďarského tímu tak skončilo neúspešne. Skóre zápasu uzavrel na konečných 4:2 necelých sedem minút pred záverečnou sirénou Ocskay.

 

Dušan Kapusta (tréner Maďarska): ,,Jedno moje oko plače a druhé sa smeje. Som však rád, že sme dosiahli tento výsledok. Premietol sa do neho kvalitný a pracovitý výkon celého mužstva. Určite je to môj doterajší vrchol trénerskej kariéry. Dúfam, že nie posledný."

František Hossa (tréner SR): ,,Je to sklamanie. Naši mladí hráči dostali facku a je len na nich ako sa zorientujú v budúcnosti. Máme výborných hokejistov v Európe aj v zámorí. Teraz sme dali príležitosť mladým. Rozhodujúce sú však pre nás majstrovstvá sveta. Podľa predvedenej hry a nasadenia vyhrali domáci zaslúžene. Podali kvalitný, kolektívny výkon. Na mužstve je vidieť rukopis trénerov Jaška a Kapustu."

 
debata chyba