Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rebel O´Sullivan sa chcel vzdať rekordu. Pre nízku odmenu

Dosiahnuť v snookri 147 bodov je výnimočná udalosť. Vedia to len ozajstní majstri. Jedným z nich je aj legendárny Ronnie O´Sullivan. Na prebiehajúcom turnaji World Open v škótskom Glasgowe navnadil divákov, keď sa perfektným nábehom dostal až na súčet 140. Na stole zostala už len posledná čierna. Stačil jeden úder tágom a jubilejnú a rekordnú desiatu 147-tku v kariére by mal vo vrecku. Lenže 34-ročný extravagantný hráč zrazu podal ruku súperovi Markovi Kingovi a poďakoval mu za hru. Čiernu nechal tak.

22.09.2010 10:31
Ronnie O'Sullivan Foto:
Ronnie O'Sullivan.
debata (1)

Diváci zostali prekvapení. Rovnako i rozhodca duelu Jan Verhaas. Ten napokon pristúpil k trojnásobnému majstrovi sveta a poprosil ho, nech dohrá aspoň pre svojich fanúšikov. O´Sullivan mu vyhovel a bodové maximum bolo na svete.

Nikto netušil, prečo sa Angličan zachoval tak nezvyčajne. Vysvetlenie prišlo o pár minút neskôr. „Po zahratí prvej červenej a čiernej som sa chcel pokúsil o 147-tku. Opýtal som sa rozhodcu, či je za taký výkon nejaká odmena. Bolo by skvelé dostať 25 000 libier, aby som mohol ísť na dovolenku,“ žartoval O´Sullivan.

Väčšina turnajov totiž odmení hráča, ktorý zahrá maximálny nábeh, lukratívnou sumou. Organizátori v Glasgowe vypísali prémiu len za najvyšší nábeh turnaja. A to len vo výške 4000 libier. Suma sa Angličanovi málila. „Chcel som zápas ukončiť na čísle 140. Podľa mňa nie je také obtiažne zahrať 147 bodov, hoci každý si myslí opak. Nedohral som to pre tie štyri tisícky, veď z nich musím zaplatiť dane,“ nezaprel v sebe jeden z najlepších hráčov sveta kúsok rebela.

Na konto profesionála s prezývkou Raketa už i tak pribudlo okrem prémie 4000 libier, ďalších päťtisíc za postup medzi najlepších 32 hráčov. Ak si chce zarobiť spomínaných 25 000 na dovolenku, musí postúpiť až do semifinále. V ďalšom kole ho čaká ďalšia legenda – Jimmy White. O´Sullivan je momentálne rekordérom v počte dosiahnutých maximálnych nábehov.

1 debata chyba