Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanári postúpili na MS! V odvete rozstrieľali Ukrajinu

Hádzanári Slovenska si senzačným spôsobom vybojovali postup na majstrovstvá sveta 2011 vo Švédsku. Zverenci trénera Zoltána Heistera sa revanšovali Ukrajincom za minulotýždňovú prehru 25:30 z Hlohovca, keď v nedeľňajšom odvetnom stretnutí II. fázy kvalifikácie mužov zvíťazili v Záporoží nad domácou reprezentáciou 30:21 (14:12).

20.06.2010 17:50 , aktualizované: 17:55
SR hádzaná Foto:
Slovenskí hádzanári.
debata (14)

Slováci boli v súčte dvojzápasu play-off lepší o štyri góly a druhýkrát v histórii samostatnej SR si zahrajú na svetovom šampionáte. Pri premiérovej účasti obsadili na MS 2009 v Chorvátsku solídnu 10. priečku.

II. fáza kvalifikácie MS 2011 – odveta:

Ukrajina – Slovensko 21:30 (12:14) – prvý zápas 30:25, na MS postúpilo Slovensko

Slovákom sa na rozdiel od minulotýždňového domáceho duelu vydaril úvod. Ukrajincov dokonale zaskočili a rýchlo získali šesťgólový náskok (9:3), ktorý by ich už posunul na svetový šampionát. Zverenci trénera Zacharova sa však potom začali postupne doťahovať – znížili na 5:10, 8:11 a napokon vyrovnali na 12:12. Záverečné dve minúty prvého polčasu patrili opäť slovenskému družstvu, ktoré odchádzalo na prestávku za nádejného stavu 14:12.

Aj po zmene strán pokračovali Slováci vo výbornom výkon a ukrajovali z päťgólového manka z Hlohovca. To sa im znovu podarilo, keď sa ujali vedenia 23:18. Aj v ďalšom priebehu narastalo skóre v prospech zverencov kouča Heistera, ktorí v 53. min vyhrávali 27:19. V závere už dobre rozbehnutý duel z rúk nepustili a po víťazstve 30:21 mohla v Záporoží naplno prepuknúť slovenská radosť z postupu

Zoltán Heister (tréner SR): „Predviedli sme nátlakovú hru s agresivitou v obrane a útoku, akou sme sa chceli prezentovať už v prvom zápase v Hlohovci. Chalani do bodky splnili to, čo sme od nich chceli. Mali sme vydarený začiatok, už v 12. min sme viedli o šesť gólov a tým sme prvýkrát šokovali domácich. Tí sa potom vzchopili, stav vyrovnali, ale prvý polčas sme aj tak vyhrali o dva presné zásahy. Po zmene strán sme od úvodu boli opäť lepší, hneď sme im znovu ušli na rozdiel štyroch – piatich. Náskok sme si udržiavali, čo súpera znervóznilo a poslednú desaťminútovku sme zvládli excelentným spôsobom.“

14 debata chyba