Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Horrillo je po páde v umelom spánku. Rebrá mu prepichli pľúca

Španielsky cyklista Pedro Horrillo utrpel zlomeniny v hornej časti tela po páde v ôsmej etape Gira d'Italia. Člen tímu Rabobank mal nehodu v zjazde a spadol zhruba 60 metrov do rokliny. Jeho život však, našťastie, v ohrození nie je.

16.05.2009 17:30 , aktualizované: 22:42
Pedro Horrillo Foto:
Pedro Horrillo.
debata

Tridsaťštyriroč­ný Horrillo sa zrútil do rokliny 75 kilometrov pred cieľom etapy z Morbegna do Bergama. Záchranári ho našli na dne priepasti ďaleko od jeho bicykla a prepravili ho vrtuľníkom do nemocnice v cieľovom meste s viacerými zlomeninami končatín a rebier a úrazom hlavy.

Rebrá podľa tímového lekára Rabobanku Geerta Leindersa prepichli Španielovi pľúca. Jeho zdravotný stav je vážny, hoci zranenia nie sú životu nebezpečné a nemá poškodený ani mozog. Lekári sa v sobotu večer rozhodli uviesť Horrilla na 24 hodín do umelého spánku.

"Situácia je veľmi vážna, ale na charakter pádu je to ešte celkom dobré a jeho stav je stabilizovaný. Zlomené rebrá mu spôsobujú problémy pri dýchaní. Dúfam, že počas umelého spánku nenastanú žiadne komplikácie,“ povedal tímový lekár Leinders, podľa ktorého Horrillo stratil veľa krvi.

debata chyba