Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V piatok bude vo Varšave omša za Skolimowskú

Náhle a nečakané úmrtie poľskej olympijskej víťazky v hode kladivom Kamily Skolimowskej spôsobilo v Poľsku rozruch. Tragédii sa venujú všetky televízne a rozhlasové stanice, o smrti 26-ročnej atlétky sa diskutuje na internetových fórach.

19.02.2009 17:23
Kamila Skolimowská Foto:
Nebohá Kamila Skolimowská.
debata

Webová stránka Poľského atletického zväzu (PZLA) sa odela do čierno-bielych farieb. Na piatok ráno je vo Varšave, kde Kamila Skolimowská žila, naplánovaná omša v jednom z tamojších rímsko-katolíckych kostolov.

Kladivárka zomrela v stredu vo veku 26 rokov počas sústredenia v portugalskom Vila Real de Santo Antonio. Na predpoludňajšom tréningu v posilňovni sa necítila dobre a skolabovala. Podľa poľských vrhačov Szymona Ziolkowského a Andrzeja Krawczyka nastúpila do sanitky po svojich, ale potom znovu odpadla.

V nemocnici ju lekári hodinu oživovali, ale neúspešne. Skolimowská už v utorok cítila bolesť, a preto jej tréner zrušil stredajší tréning. Na štvrtok je v nemocnici v meste Faro naplánovaná pitva kladivárkinho tela. Miestni lekári majú podozrenie na infarkt, podľa vyjadrenia šéflekára PZLA Mareka Proroka mohlo ísť aj o pľúcnu embóliu.

debata chyba