Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský s Kapušom zbierajú slovenské medaily

Slovenská reprezentácia v in-line hokeji vybojovala na majstrovstvách sveta historické strieborné medaily. Najväčším úspechom Slovákov bolo doteraz 4. miesto na šampionáte 2001, teraz ho ešte o dve priečky vylepšili.

29.06.2008 09:11
Richard Kapuš Foto:
Richard Kapuš drží nad hlavou trofej za 2.miesto na MS 2008 v In-line hokeji.
debata

Slovenským hráčom zavesili na krky podobné medaily, aké získali aj najlepší na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Kanade. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) si pripomína v tomto roku svoju storočnicu a aj cenné kovy z oboch šampionátov ju majú pripomínať.

Pri striebornom úspechu slovenského in-linu bola aj dvojica známa predovšetkým z ľadových plôch. Ľubomír Višňovský a Richard Kapuš boli pri tom aj na prvom medailovom šampionáte v klasickom hokeji i v jeho obdobe na kolieskových korčuliach.

Višňovský je jediným hokejistom na Slovensku, ktorý má zo súťaží IIHF všetky štyri medaily. Okrem striebra z Petrohradu 2000 má aj zlato z Göteborgu 2002 a bronz z Helsínk 2003. Kapuš bol pri troch medailových radostiach Slovenska, chýba mu iba titul majstra sveta 2002.

„V roku storočnice IIHF máme medailu a to je pekné. Určite som tento šampionát bral aj ako prípravu na sezónu. Rozhodol som sa, že pôjdem pomôcť chlapcom, napokon sme získali medailu a môžeme byť spokojní. Bol som pri prvej hokejovej i in-linovej medaile,“ hovoril po finále so Švédmi kapitán mužstva Richard Kapuš.
 
Aj keď po finálovej prehre 3:7 so Švédmi bolo cítiť na hráčoch aj menšie sklamanie, dosiahli veľký úspech, ktorý ani oni sami asi nečakali. Do šampionátu nevstupovali ako favoriti, išli od zápasu k zápasu a hrali ako kolektív.

„Švédi hrajú in-line hokej profesionálne, my sme sa tu zišli a urobili sme napokon pekný úspech. Môžem byť iba spokojný. Na amatérskej úrovni sme vybojovali cenný kov,“ tvrdil Ľubomír Višňovský, ktorý sa k tímu pripojil pred štvrťfinále s Čechmi a na hracej ploche sa spočiatku objavoval iba v presilových hrách. Neskôr v semifinále i finále však vykorčuľoval v zápase aj na iné herné situácie.

Slovenský brankár Jozef Ondrejka inkasuje druhý...
Strelec gólu Daniel Wessner (vľavo) zo Švédska...
+6Linus Klasen zo Švédska pred slovenským...
debata chyba