Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan bol aj napriek 14. miestu hrdinom pretekov

Slovenský reprezentant Peter Sagan sa aj napriek štrnástemu miestu v pretekoch cross country mužov do 23 rokov na majstrovstvách Európy v horskej cyklistike v holandskom Zoetermeeri stal hrdinom pretekov. Po troch kolách sobotňajšej súťaže totiž stále iba 19-ročnému mladíkovi praskol rám a druhú polovicu pretekov absolvoval v oveľa náročnejších podmienkach ako súperi.

12.07.2009 20:15
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan sa stal cyklistom roka 2008 na Slovensku. Zároveň prevzal aj ocenenie pre Talent roka 2008.
debata

„Peter mal v tomto obrovskú smolu. Nie je to však typ jazdca, ktorý zo súťaže len tak odstúpi,“ povedal Saganov tréner Peter Zánický a pokračoval: „Po prechode z kategórie juniorov je to pre neho aj tak veľmi dobrý výsledok. Ak by nemal problémy s bicyklom, dovolím si tvrdiť, že by atakoval medailové pozície.“

Juniorský majster sveta aj Európy z roku 2008 sa od úvodu pretekov pohyboval na hranici najlepšej desiatky, dve kolá pred koncom osemokruhových pretekov dokonca figuroval v priebežnom hodnotení na 6. mieste. „V závere sa stav stroja ešte zhoršoval a napokon to stačilo iba na 14. priečku,“ prezradil z dejiska kontinentálneho šampionátu Peter Zánický, ktorého zverenec bude mať v najbližších dňoch trochu času na oddych.

„S veľkou pravdepodobnosťou Peter neabsolvuje majstrovstvá Slovenska vo Vinohradoch nad Váhom. Prioritou je teraz príprava na svetový šampionát, ktorý sa začiatkom septembra uskutoční v austrálskej Canberre. Svetová špička je dá sa povedať aj európskou, takže umiestnenie v prvej desiatke nie je nereálne,“ pokračoval Saganov tréner. Ten ďalej prezradil, že po samotnom prejazde cieľom bolo okolo slovenskej výpravy nevídane rušno.

„Chodili nám gratulovať zástupcovia ďalších krajín, pretože videli, v akých podmienkach Peter šiel. Bol to v jeho podaní naozaj úctyhodný výkon,“ dodal Zánický.

debata chyba